Ga naar inhoud

Werk & Salaris

Stel, jij hebt met je werkgever een conflict over je arbeidsovereenkomst. Of je hebt letselschade opgelopen door een ongeluk op het werk. Met de aanvullende dekking Werk & Salaris krijg je dan juridische hulp van de ervaren rechtshulpverleners van Univé Rechtshulp.

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit de verzekering af of bereken je premie

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Ontdek je voordeel met de dekking Werk & Salaris

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Meer dan 200 ervaren juristen van Univé Rechtshulp (UR) staan voor je klaar om je conflict op te lossen. Nadat je jouw juridische zaak hebt gemeld bij UR, neemt een rechtshulpverlener die over. Deze rechtshulpverlener is gespecialiseerd in het rechtsgebied van jouw conflict. Daardoor ben jij verzekerd van kwalitatieve rechtshulp en weet je dat jouw zaak in deskundige handen is.

Lees meer over Univé Rechtshulp

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat als de schade van je conflict lager is dan € 175, Univé Rechtshulp je zaak niet in behandeling neemt. Je krijgt in zo’n geval wel juridisch advies van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Met onze rechtsbijstandverzekering kun je eenvoudig juridisch advies en hulp vragen van Univé Rechtshulp.

Sluit de rechtsbijstandverzekering af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Meer weten over deze aanvullende dekking?

Daarom kies je voor de extra dekking Werk & Salaris

Toch fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Veelgestelde vragen

Verzeker jezelf van rechtshulp in meer situaties

Naast de dekking Werk & Salaris kun je ook voor andere aanvullende dekkingen kiezen:

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Sta er niet alleen voor bij een conflict

Sluit vandaag nog je rechtsbijstandverzekering af bij Univé en krijg rechtshulp van onze gespecialiseerde juristen.

Sluit nu je verzekering af

Of bereken je premie