Ga naar inhoud

Werk & Salaris

Stel, jij hebt met je werkgever een conflict over je arbeidsovereenkomst. Of je hebt letselschade opgelopen door een ongeluk op het werk. Met de aanvullende dekking Werk & Salaris krijg je dan hulp van de ervaren juristen van Univé Rechtshulp om jouw conflict op te lossen.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

  • Hulp van gespecialiseerde juristen
  • Voor conflicten over je werk en inkomen
  • Voorkom hoge advocaatkosten

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit de verzekering af of bereken je premie

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Ontdek je voordeel met de dekking Werk & Salaris

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Meer dan 200 ervaren juristen van Univé Rechtshulp (UR) staan voor je klaar om je conflict op te lossen. Nadat je jouw juridische zaak hebt gemeld bij UR, neemt een rechtshulpverlener die over. Deze rechtshulpverlener is gespecialiseerd in het rechtsgebied van jouw conflict. Daardoor ben jij verzekerd van kwalitatieve rechtshulp en weet je dat jouw zaak in deskundige handen is.

Lees meer over Univé Rechtshulp

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Meer weten over deze aanvullende dekking?

Daarom kies je voor de extra dekking Werk & Salaris

Toch fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben

Werkgever betaalt laatste loon na ontslag niet 

Een tijdje geleden is Thijs wegbezuinigd bij het bedrijf waar hij al jaren een vast contract had. Hij moest nog twee maanden doorwerken voordat zijn contract werd beëindigd. Anderhalve maand na zijn laatste werkdag ziet Thijs dat hij zijn laatste loon nog steeds niet heeft ontvangen. Hij stuurt een e-mail naar zijn werkgever met de vraag wanneer hij zijn salaris krijgt uitbetaald.  

Het gevolg:  

Thijs’ voormalige werkgever geeft aan dat ze door financiële problemen het loon niet meer kunnen uitbetalen. Maar Thijs wil betaald worden voor het werk dat hij die laatste maanden heeft gedaan en accepteert dit excuus niet. Ondertussen is hij al druk genoeg met het zoeken naar nieuw werk en wil een snelle oplossing voor dit conflict. 

Wat doet de rechtsbijstandverzekering? 

Hij schakelt juridische hulp in van een rechtshulpverlener van Univé Rechtshulp. Dat kan gelukkig via zijn rechtsbijstandverzekering met de dekking Werk & Salaris. De deskundige jurist beoordeelt Thijs’ situatie en stuurt een aangetekende brief naar de voormalige werkgever. In de brief wordt de werkgever verplicht het laatste loon van Thijs te betalen binnen een bepaalde termijn. Aan deze loonvordering wordt nog steeds geen gehoor gegeven. Daarom vordert de jurist nu het loon met een dagvaarding tegen de ex-werkgever. Door die maatregel ontvangt Thijs toch nog zijn laatste loon waar hij recht op heeft.

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Veelgestelde vragen

Verzeker jezelf van rechtshulp in meer situaties

Naast de dekking Werk & Salaris kun je ook voor andere aanvullende dekkingen kiezen:

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Sta er niet alleen voor bij een conflict

Sluit vandaag nog je rechtsbijstandverzekering af bij Univé en krijg rechtshulp van onze gespecialiseerde juristen.

Sluit nu je verzekering af

Of bereken je premie