Ga naar inhoud

Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen

Je ontvangen toeslag van de Belastingdienst klopt niet, je WW-uitkering is afgewezen door het UWV of er is een probleem met je pensioenfonds. In dit soort situaties kun je met de extra dekking Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen hulp krijgen van onze ervaren juristen.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

  • Hulp van gespecialiseerde juristen
  • Voor conflicten over je uitkering, toeslagen en pensioen
  • Voorkom hoge advocaatkosten

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit de verzekering af of bereken je premie

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Je voordeel met de dekking Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Meer dan 200 ervaren juristen van Univé Rechtshulp (UR) staan voor je klaar om je conflict op te lossen. Nadat je jouw juridische zaak hebt gemeld bij UR, neemt een rechtshulpverlener die over. Deze rechtshulpverlener is gespecialiseerd in het rechtsgebied van jouw conflict. Daardoor ben jij verzekerd van kwalitatieve rechtshulp en weet je dat jouw zaak in deskundige handen is.

Lees meer over Univé Rechtshulp

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Met onze rechtsbijstandverzekering kun je eenvoudig juridisch advies en hulp vragen van Univé Rechtshulp.

Sluit de rechtsbijstandverzekering af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Meer weten over deze aanvullende dekking?

Daarom kies je voor de extra dekking Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen

Toch fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben

Werknemer wil recht op WW-uitkering behouden na beëindiging van arbeidscontract

Simon heeft een tijdelijk jaarcontract. Doordat de samenwerking niet goed verloopt, besluiten hij en zijn werkgever om het dienstverband na een halfjaar al te stoppen. Ze wachten de einddatum van Simons contract niet af en stellen een vaststellingsovereenkomst op die hij moet ondertekenen.

Het gevolg:

Simon wil wel zeker weten dat hij straks een WW-uitkering krijgt, want het tussentijds stoppen van een jaarcontract kan problemen geven met het ontvangen van deze uitkering. Hij wil voorkomen dat hij na het ondertekenen van de overeenkomst zonder inkomen komt te zitten. Gelukkig heeft Simon een rechtsbijstandverzekering met de extra dekking Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen.

Wat doet de rechtsbijstandverzekering?

Daar kan hij nu handig gebruik van maken door hulp te vragen van een gespecialiseerde rechtshulpverlener van Univé Rechtshulp. Die staat Simon bij tijdens de onderhandelingen met de werkgever en zorgt ervoor dat Simon recht blijft houden op zijn WW-uitkering na het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst. Zo kan Simon er gerust op zijn dat hij nog steeds een vorm van inkomsten ontvangt terwijl hij op zoek gaat naar een andere baan.

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Maak je rechtsbijstandverzekering nog completer

Naast de dekking Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen kun je ook voor andere aanvullende dekkingen kiezen. Zo ben je in nog meer situaties verzekerd:

Veelgestelde vragen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Sta er niet alleen voor bij een conflict

Sluit vandaag nog je rechtsbijstandverzekering af bij Univé en krijg rechtshulp van onze gespecialiseerde juristen.

Sluit verzekering af

Of bereken je premie