Ga naar inhoud

Belasting & Vermogen

Niet eens met een belastingaanslag die je moet betalen? Of heb je een conflict met een instelling over effecten of online beleggen? In de meeste gevallen kun je met de extra dekking Belasting & Vermogen rechtshulp inschakelen van onze ervaren juristen. 

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

  • Hulp van gespecialiseerde juristen
  • Voor conflicten over je vermogen en belastingaangifte
  • Voorkom hoge advocaatkosten

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit de verzekering af of bereken je premie

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Ontdek je voordeel met de dekking Belasting & Vermogen

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Meer dan 200 ervaren juristen van Univé Rechtshulp (UR) staan voor je klaar om je conflict op te lossen. Nadat je jouw juridische zaak hebt gemeld bij UR, neemt een rechtshulpverlener die over. Deze rechtshulpverlener is gespecialiseerd in het rechtsgebied van jouw conflict. Daardoor ben jij verzekerd van kwalitatieve rechtshulp en weet je dat jouw zaak in deskundige handen is.

Lees meer over Univé Rechtshulp

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Met onze rechtsbijstandverzekering kun je eenvoudig juridisch advies en hulp vragen van Univé Rechtshulp.

Sluit de rechtsbijstandverzekering af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Meer weten over deze aanvullende dekking?

Daarom kies je voor de extra dekking Belasting & Vermogen

Toch fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben

Niet eens met het besluit van de Belastingdienst over aangifte inkomstenbelasting

Gerard is 70 jaar en ontvangt een AOW-uitkering. Om beter rond te kunnen komen heeft hij sinds vorig jaar voor 8 uur in de week tegen minimumloon een contract bij een schildersbedrijf. Nu ontvangt hij het besluit van de Belastingdienst over zijn aangifte inkomstenbelasting en ziet Gerard tot zijn schrik dat hij belasting moet terugbetalen.   

Gevolg:

Gerard rekende erop dat hij door zijn lage inkomen juist geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Hij wil het besluit van de Belastingdienst dan ook aanvechten, want zelfs met zijn bijbaan zit hij al krap bij kas. Gerard wil er alles aan doen om geld terug te krijgen van de Belastingdienst of een zo laag mogelijk bedrag te betalen.  

Wat doet de rechtsbijstandverzekering? 

Hij belt voor advies naar het Juridisch Advies Centrum van Univé Rechtshulp. Doordat Gerard een rechtsbijstandverzekering met de dekking Belasting & Vermogen heeft, helpt een gespecialiseerde rechtshulpverlener hem op weg om een bezwaar in te dienen tegen de beslissing van de Belastingdienst. Als beroep bij de rechter nodig is, neemt Univé Rechtshulp zelf de regie over. Gerard heeft er nu een goed gevoel bij dat hij alles uit de kast kan halen om een beter resultaat uit zijn aangifte inkomstenbelasting te krijgen.

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Veelgestelde vragen

Verzeker jezelf van rechtshulp in meer situaties

Naast de dekking Belasting & Vermogen kun je ook voor andere aanvullende dekkingen kiezen:

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Sta er niet alleen voor bij een conflict

Sluit vandaag nog je rechtsbijstandverzekering af bij Univé en krijg rechtshulp van onze gespecialiseerde juristen. 

Sluit verzekering af

Of bereken je premie