Ga naar inhoud

Verzeker je voor alle basisdekkingen in één met onze Combi Basisdekking

Kies voor rechtshulp voor conflicten die te maken hebben met onder meer verkeer, wonen en (online) aankopen.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit de verzekering af of bereken je premie

Personaliseer je gecombineerde basisdekking

Je kan je voor meer situaties verzekeren van rechtshulp. Kies de aanvullende dekking die het beste bij jouw situatie past en sluit hem tegelijk af met je basisdekking.

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Vragen over deze basisdekking?

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Voorwaarden en documenten

Je voordeel met de gecombineerde basisdekking

Als je de Combi-basisdekking afsluit, ben je verzekerd voor rechtshulp bij conflicten die vallen onder beide basisdekkingen Verkeer & Voertuigen en Consument, Koop & Wonen. Bovendien krijg je 50% korting op je premie van de basisdekking Verkeer & Voertuigen.

Bereken nu je premie

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Daarom kies je voor de gecombineerde basisdekking

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Toch handig om verzekerd te zijn voor rechtshulp

Online misleid door webwinkel

Rik heeft online een tv bij een elektronicawinkel gekocht. De blauwe kleur van de tv die hij op de website zag, was precies waar hij naar op zoek was. Maar toen de tv werd geleverd, bleek deze grijs te zijn. Dit is niet wat Rik had besteld.

Gevolg: Rik heeft € 900 betaald en zit nu met een tv waar hij niet blij mee is. Hij neemt contact op met de winkel en legt het probleem uit. De winkel beweert dat het type tv dat Rik heeft gekocht alleen in deze grijze kleur beschikbaar is, en niet de blauwe kleur die Rik wel op de website had gezien. Rik voelt zich misleid en wil zijn geld terug. Maar de winkel zegt in dit geval alleen een tegoedbon voor hetzelfde bedrag te kunnen geven. Dat accepteert Rik niet.

Wat doet de rechtsbijstandverzekering?

Hij besluit gebruik te maken van zijn rechtsbijstandverzekering met de dekking Consument, Koop & Wonen. Een rechtshulpverlener van Univé Rechtshulp informeert hem over zijn rechten als consument als er sprake is van misleidende informatie. De jurist neemt contact op met de winkel om een oplossing te bereiken, maar de winkel staat daar niet voor open. Daarom schrijft de jurist een officiële brief aan de winkel en stelt een uiterlijke termijn waarbinnen zij de tv moeten omruilen of het geld terugstorten naar Rik. Dat werkt: de winkel werkt mee en stelt voor dat Rik de tv gratis terug kan sturen en het volledig betaalde bedrag terugkrijgt. Rik gaat akkoord en daarmee is het conflict opgelost.

Reparatie niet goed uitgevoerd door garage

Charlotte brengt haar motorfiets naar de garage voor een onderhoudsbeurt. De garage geeft aan dat de distributieketting vervangen moet worden. Charlotte is akkoord en betaalt de factuur. Twee weken later gaat ze toeren, maar al tijdens de eerste kilometers ratelt de motor en brandt het motorlampje.

Het gevolg:

Ze brengt haar motorfiets terug naar de garage en die kijkt er nogmaals naar. De nokkenas blijkt beschadigd te zijn en moet vervangen worden. De reparateur zegt dat ze er bij de onderhoudsbeurt een ketting van goede kwaliteit in hadden gezet. Charlotte twijfelt daaraan; een nieuw onderdeel kan toch niet zo snel stuk gaan? Ze krijgt een nieuwe factuur van de garage voor deze extra controle en reparatie. Die betaalt ze, omdat ze snel weer wil motorrijden. Toch voelt Charlotte zich onterecht behandeld door de garage. 

Wat doet de rechtsbijstandverzekering?

Met haar rechtsbijstandverzekering Verkeer & Voertuigen kan ze gelukkig om hulp vragen bij Univé Rechtshulp. Een gespecialiseerde rechtshulpverlener kijkt naar de situatie en beoordeelt de rechtspositie van Charlotte. Wat blijkt? De garage plaatste een nieuwe ketting zonder ook de spanrol te vervangen. De rechtshulpverlener zorgt ervoor dat Charlotte de schade en reparatie aan haar motorfiets volledig kan verhalen bij het garagebedrijf. Het probleem is opgelost en Charlotte kan weer veilig op weg.

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Al verzekerd? En heb je een conflict?

Meer weten over jouw recht?

Wil je weten wat je rechten zijn bij bijvoorbeeld geluidsoverlast van de buren? Of wat je kunt doen als je het niet eens bent met een verkeersboete?In onze kennisbank Alles over Recht kom je alles te weten over jouw recht in verschillende situaties. 

Naar de kennisbank

Wil je verzekerd zijn van rechtshulp voor verkeer én wonen?

Kies dan voor onze Combi Basisdekkingen.

Sluit direct af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar