Ga naar inhoud

Hypotheek voor huis in het buitenland

Wil je een huis in het buitenland kopen en heb je daar een hypotheek voor nodig? Bedenk dan dat de mogelijkheden voor buitenlandhypotheken niet zo heel groot zijn in Nederland. Op deze pagina vertellen we je er meer over. 

Hypotheken voor maar een paar landen

De meeste geldverstrekkers zijn niet zo happig op het verstrekken van een lening voor een huis in het buitenland. Op dit moment zijn er een aantal aanbieders die dit doen, maar dan alleen voor een huis dat in België, Duitsland of Frankrijk staat. Daar komt nog bij dat elke bank hier ook weer eigen voorwaarden aan verbindt.
Het risico is voor een bank vaak niet zo goed in te schatten als zij een hypotheek voor een huis in het buitenland willen verstrekken. Daardoor is de rente vaak ook wat hoger dan bij een reguliere hypotheek.

Kies een bank met filialen in het buitenland

Het kan slim zijn om een hypotheekverstrekker te kiezen die ook filialen in het buitenland heeft. Dat vergroot je kansen op het verkrijgen van een hypotheek in het land waar het huis staat. De Rabobank en ABN Amro zijn bijvoorbeeld banken die ook in het buitenland goed vertegenwoordigd zijn.

Hypotheekverstrekker in het buitenland?

Krijg je via Nederlandse hypotheekverstrekkers geen hypotheek? Dan kun je ook een buitenlandse bank inschakelen. Schakel daarbij ook een adviseur in die ervaring heeft met het krijgen van een hypotheek in het buitenland. Er zijn namelijk heel veel dingen om rekening mee te houden. Een adviseur die de lokale markt goed kent, kan dan uitkomst bieden.

Hypotheek voor vakantiewoning

Ben je op zoek naar een hypotheek voor een vakantiewoning in het buitenland? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over een hypotheek voor een recreatie- of vakantiewoning. Daar staat alles haarfijn voor je uitgelegd.

Wil je meer weten over het aanvragen van een hypotheek in het buitenland? Weet dan dat de adviseurs van Univé je niet kunnen helpen met een hypotheek op een woning in het buitenland. Wel als je de overwaarde op je eigen woning wilt opnemen om daarmee een woning in het buitenland te kopen. Maak in dat geval een afspraak met een adviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) van Univé voor hypotheekadvies bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank