Ga naar inhoud

Wat kun je verwachten van hypotheekadvies bij Univé?

Bij Univé weet je zeker dat je onafhankelijk hypotheekadvies krijgt. Maar hoe verloopt zo’n adviestraject eigenlijk? Dat vertellen we je graag. 

Eerst maar eens kennismaken 

Laten we elkaar goed leren kennen als we samen een hypotheektraject ingaan. Zo’n eerste gesprek noemen we een inzichtgesprek en dit kunnen we zowel in een Univé-winkel doen als online. Aan jou de keuze. 

Tijdens het gesprek vertelt je hypotheekadviseur wat je precies kunt verwachten en wat er van jou verwacht wordt tijdens het traject. Je hebt volop gelegenheid om vragen te stellen als iets nog niet helemaal duidelijk is. Dat kan op elk moment trouwens. Het gaat ons erom dat jij een goed gevoel hebt bij het traject. Het gaat immers om een enorm belangrijke financiële beslissing. 

Inventariseren van je wensen en mogelijkheden 

Heb je al een woning op het oog? Zo ja, wat is de vraagprijs? Of wil je eerst weten wat je maximaal kunt lenen voordat je op huizenjacht gaat? Dit zijn vragen die je hypotheekadviseur je sowieso gaat stellen. En nog veel meer, want het is belangrijk om precies te weten wat je wensen zijn. 

Daarnaast brengt de adviseur jouw huidige en toekomstige financiële situatie in kaart, om zo de best passende hypotheek te kunnen adviseren. Denk aan je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Onze gespecialiseerde adviseurs weten precies waar zij op moeten letten als het om jouw situatie gaat. Zoals het risico dat je in de toekomst zonder inkomen te zitten. Wat gebeurt er dan met je hypotheek? Daar denken we over mee. 

Altijd onafhankelijk hypotheekadvies 

Univé biedt je onafhankelijk hypotheekadvies. Daardoor kun je erop vertrouwen dat je altijd een hypotheek krijgt die past bij jouw situatie en wensen. Want in tegenstelling tot een geldverstrekker zijn wij niet gebonden aan een beperkt aanbod. Wij bieden je hypotheken aan van tientallen verschillende geldverstrekkers. Ons advies is écht, daar kun je op vertrouwen. 

We leggen je in een persoonlijke gesprek graag uit hoe je profiteert van onze onafhankelijke positie en onze jarenlange ervaring. Wij vergelijken de rentepercentages en voorwaarden van diverse hypotheekaanbieders voor jou en bespreken deze met je, zodat jij de juiste keuzes kunt maken. 

We regelen alles van A tot Z 

Ben je eruit en wil je jouw ideale hypotheek afsluiten? Dan regelen we alles voor je. Naast onafhankelijk hypotheekadvies verzorgen we alles toten met je afspraak bij de notaris. En zelfs daarna blijven we in beeld. Wij zullen met grote regelmaat contact hebben om te kijken of er dingen zijn gewijzigd. Dit kunnen zaken zijn op persoonlijk vlak (denk aan een andere baan waardoor het pensioen wijzigt), gezinsuitbreiding (waardoor er wellicht meer noodzaak komt voor een goede overlijdensrisicoverzekering) of het verlagen van de maandlasten, omdat 1 van beiden minder uren gaat werken. Daarnaast kunnen de fiscale regels wijzigen.  

Mocht het nodig zijn om in actie te komen, dan is het goed een eventuele wijziging op je hypotheek zo spoedig mogelijk op te gaan pakken. Naast dat wij zelf contact met jou zoeken is het dan ook aan te raden bij een soortgelijke wijziging van je persoonlijke situatie zo spoedig mogelijk contact op te nemen met je adviseur om af te stemmen wat er nodig is qua hypotheek. 

Meer weten over je financiële mogelijkheden? 

Als onafhankelijk hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) denkt Univé graag met je mee. We kunnen je snel vertellen wat de mogelijkheden zijn als het gaat om het financieren van jouw woning. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.