Ga naar inhoud

Ik wil verbouwen

Wil je je woning verbouwen? Een nieuwe badkamer of meer ruimte? Dan heb je daarvoor natuurlijk geld nodig. Je kunt je verbouwing op een aantal manieren financieren. Bijvoorbeeld met eigen spaargeld of met een hypotheek voor verbouwing, je hypotheek verhogen met een extra hypotheek of een tweede hypotheek. Wil je meer weten? Maak dan een afspraak voor hypotheekadvies.

Verbouwen met spaargeld

Wanneer je met eigen geld verbouwt, worden je woonlasten niet hoger. Bij een kleine verbouwing kan het verstandig zijn om je spaargeld te gebruiken. Als je veel spaargeld hebt, kan het zelfs voordelig zijn om je spaargeld in te zetten als aflossing. Je hypotheekadviseur kan je daarover adviseren.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Je kunt er ook voor kiezen je huidige hypotheek te verhogen. Verhoog je je hypotheek, dan worden je woonlasten wel hoger. Voordeel daarbij is wel dat je de beschikking houdt over je spaargeld.  De hypotheekadviseur bepaalt graag samen met jou wat in jouw situatie de beste oplossing is. Wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak met je Univé hypotheekadviseur.

Tweede hypotheek voor verbouwing

Een tweede hypotheek voor je verbouwing kan ook zeer aantrekkelijk zijn. Je sluit dan een extra hypotheek op je huidige woning, maar dan wel volgens de nieuwe hypotheekregels. Je profiteert dan ook van de huidige lage rente en lost dan volledig af.

De juiste verzekering

Als je gaat verbouwen is het verstandig ook naar je verzekeringen te kijken. Heb je een extra verzekering nodig? Of kun je je bestaande verzekeringen aanpassen? Onze adviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) vertelt je hier graag meer over.

Afspraak maken

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om je hypotheek te verhogen? We staan altijd voor je klaar en maken graag een afspraak waar en wanneer jij maar wilt. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Maak direct een afspraak