Ga naar inhoud

Ik wil verhuizen

Je denkt na over een andere woning. Misschien heb je al een andere woning gezien of staat je eigen woning al te koop. Bij het kopen van een volgende woning doorloop je dezelfde stappen als bij je eerste woning. Maar er is een verschil. Je hebt nu namelijk al een woning met een hypotheek.

Bij de aankoop van een andere woning komen veel vragen over je huidige hypotheek. Kun en wil je jouw hypotheek mee verhuizen? Heb je overwaarde? Is het verstandig om eerst te verkopen en dan een nieuwe woning te kopen? Je kunt je huidige hypotheek meenemen en verhogen of een nieuwe hypotheek afsluiten. Een adviseur van Univé geeft je graag hypotheekadvies.

Verhuizen en je hypotheek, waar moet je op letten

Bij het verhuizen is het wellicht mogelijk om je huidige hypotheek mee te nemen en te verhogen of je kunt een nieuwe hypotheek afsluiten. Weet je nog hoe het zit met hypotheken of je eigen hypotheek? Is het verstandig om je huidige hypotheek mee te verhuizen? Kun je je hypotheek verhogen? Wat zijn de mogelijkheden van een overbruggingshypotheek? Welke kosten heb ik? Onze hypotheekadviseur helpt je graag bij het beantwoorden van deze vragen.

Voordelen van Nationale Hypotheek Garantie bij verhuizen

Bij het afsluiten van je hypotheek kan Nationale Hypotheek Garantie interessant zijn. Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sluit je een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek voor de aankoop van je woning af. Bovendien zijn de maandelijkse woonlasten wat lager dan bij een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie. Ook als je verhuist is NHG mogelijk. Of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG hangt van een aantal voorwaarden af. Nieuwsgierig geworden of je in aanmerking komt? Je Univé-adviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) vertelt je er graag meer over.

Gratis en vrijblijvend oriënteren

Wil je verhuizen naar een andere woning? Laat je goed adviseren over je situatie en hypotheek. Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Maak direct een afspraak