Ga naar inhoud

Vergelijken bromfietsverzekering

Wil jij je brommer goed verzekeren? Dan is het goed om te beginnen met vergelijken. Zo vind je de beste bromfietsverzekering voor jou. Dat is een bromfietsverzekering die goede dekking biedt bij schade of een ongeval. Zo kun je met een gerust hart de weg op met je brommer. Je wilt natuurlijk ook een scherpe premie, maar de goedkoopste bromfietsverzekering is niet altijd de beste. Univé helpt je graag met het vergelijken van de bromfietsverzekering. 

Moet ik mijn brommer verplicht verzekeren? 

Je brommer verzekeren is niet alleen verstandig, maar ook verplicht. In Nederland moet iedereen met een bromfiets hier een WA-verzekering voor afsluiten. Dit moet je doen zodra de brommer op jouw naam staat – ook als hij in de schuur staat en je er niet (vaak) op rijdt. Geen brommerverzekering afsluiten om geld te besparen mag dus niet. Met een WA-verzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen, bijvoorbeeld als je per ongeluk tegen iemands auto aanrijdt. Een WA-verzekering is ook de goedkoopste bromfietsverzekering die je kunt afsluiten. Let op: met deze verzekering is schade aan jezelf en je eigen brommer niet verzekerd. 

Welke bromfietsverzekering past het beste bij mij? 

Welke brommerverzekering het beste bij jou past, hangt af van jouw wensen. Wil jij kiezen voor de goedkoopste bromfietsverzekering om geld te besparen? Of wil je liever een uitgebreidere dekking die ook schade aan jouw eigen bromfiets dekt, bijvoorbeeld als hij gestolen wordt? Die keuze is aan jou. We kunnen je hier wel in adviseren. Daarom zetten we de dekkingen van onze verschillende bromfietsverzekeringen voor je op een rij. 

Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen of hun spullen. Dit is de minimale verzekering die je volgens de Nederlandse wet voor je brommer moet afsluiten. Hiermee is schade aan jou of jouw bromfiets niet verzekerd. WA wordt meestal afgesloten voor wat oudere bromfietsen (4 jaar of ouder). 

Kies je voor een WA+ verzekering? Dan ben je verzekerd tegen schade aan anderen, maar ook sommige schades aan je eigen brommer. Dit geldt voor schade door brand, diefstal of storm. Helmen van jou en je passagier zijn samen tot € 150,- meeverzekerd. Ook jouw accessoires zijn tot € 150,- meeverzekerd. WA+ wordt het vaakst afgesloten voor bromfietsen tussen de 2 en 4 jaar oud. 

Een All Risk verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je kunt kiezen voor je brommer. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan anderen, maar ook vrijwel alle schades aan jezelf en jouw brommer. Naast schade door brand, storm en diefstal ben je met All Risk ook verzekerd tegen schade door een valpartij of aanrijding. Ook als je deze per ongeluk zelf veroorzaakt hebt. Ook zijn de helmen van jou en jouw passagier samen tot € 150,- meeverzekerd. Ook accessoires op je brommer zijn tot € 150,- meeverzekerd. Deze verzekering is het meest geschikt voor nieuwe bromfietsen tot 2 jaar oud. 

Wil jij je brommer graag extra goed verzekeren? Dat kan met de aanvullende bromfietsverzekeringen van Univé. Niet verplicht, wel handig. Je kunt bij Univé kiezen voor Rechtshulp Verkeer, een Ongevallenverzekering of Pechhulp. Combinaties zijn ook mogelijk. Deze aanvullende dekkingen kun je bij elk type bromfietsverzekering afsluiten. 

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een bromfietsverzekering? 

Bij het vergelijken van een bromfietsverzekering is het belangrijk om te kijken naar de dekking, maar dat is niet het enige. Het is ook verstandig om te kijken naar: 

  • Service: hoe word je geholpen als je schade hebt? 

  • Klantreviews: hoe beoordelen klanten van de verzekeraar deze verzekering? 

  • Premie: hoe hoog is de premie, en sluit deze aan bij jouw financiële situatie? 

  • Eigen risico: wat moet je zelf betalen als je schade hebt? 

  • Schaderisico: hoe groot is je kans op schade? Als je bijvoorbeeld in een grote stad woont waar de kans op diefstal groter is, is een verzekering met diefstaldekking handig. 

  • De dagwaarde van jouw bromfiets: heb je een nieuw model dat veel waard is, of een oudere tweedehands brommer? Bij een nieuw model kan schade herstellen duurder uitvallen, waardoor een uitgebreidere verzekering beter past. 

  • Hoe vaak je rijdt: als je alleen af en toe op je brommer rijdt, kun je misschien af met een minder uitgebreide dekking. Is je brommer je belangrijkste vervoermiddel? Dan is het slim om een ruimere dekking te kiezen. 

Premie berekenen brommerverzekering 

Als je brommerverzekeringen wilt vergelijken, vraag je je natuurlijk af hoe hoog je premie uitvalt. Dit hangt af van een aantal punten. Bijvoorbeeld je leeftijd, woonplaats, en de dagwaarde van je bromfiets. Ook de dekking die je kiest, en of je ook kiest voor aanvullende dekkingen, speelt een rol. Met onze online premieberekeningstool bereken je gemakkelijk hoe hoog je premie uitvalt. 

Bereken je premie

Nog vragen over het vergelijken van de bromfietsverzekering? 

Heb je nog vragen over welke bromfietsverzekering het beste bij jouw situatie past? Of twijfel je nog over welke dekking je moet kiezen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij geven je graag advies en helpen je verder.