Ga naar inhoud

Import-auto verzekeren

Heeft u een auto in het buitenland gekocht, bijvoorbeeld uit Duitsland? En gaat u die importeren naar Nederland? Dan wilt u natuurlijk ook graag hier uw import auto verzekeren. Hier komt best nog wel wat bij kijken. Hier geven wij u informatie over wat u allemaal moet doen om uw buitenlandse auto verzekerd de weg op te krijgen in Nederland.

Import & kenteken

Op het moment dat de auto nog niet geïmporteerd is, is het niet mogelijk om er in Nederland al een verzekering voor af te sluiten. Is uw import auto al wel in Nederland, dan moet deze om verzekerd te kunnen zijn eerst gekeurd worden door de RDW. Daarna is het oude buitenlandse kenteken niet meer geldig en kunt u een Nederlands kenteken bij de RDW aanvragen.

Eendagskenteken aanvragen

Als u een afspraak gaat maken bij de RDW, vraag dan direct zowel de keuring als het kenteken aan. U krijgt na de keuring dan een zogeheten eendagskenteken. Dit kenteken is uiteraard één dag geldig. U hebt dit kenteken nodig om de auto te verzekeren voordat u met de auto de weg op gaat. Dat kan dan alleen nog maar een WA-verzekering zijn.

Meer over uw import-auto verzekeren

Autoverzekering berekenen zonder kenteken 

Wilt u vooraf weten wat het kost om uw import auto bij Univé te verzekeren? Dat kan. U vult dan in de module alle gegevens in die u wel van de auto weet. Zoals de brandstofsoort, de bouwmaand en het bouwjaar, het automerk, het type auto en de uitvoering. U heeft dan genoeg gegevens doorgegeven om een indicatie te krijgen van de hoogte van de maandelijkse premie.
Bereken uw autoverzekering zonder kenteken (Klik op ‘ik weet het kenteken niet)

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck