Ga naar inhoud

Autoverzekering: Beperkt Casco (WA+)

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen uit de volgende dekkingen: WA, Beperkt Casco (WA+) en All Risk (volledig casco). Met de Beperkt Casco dekking ben je verzekerd voor schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt, maar ook voor een aantal schades aan je eigen auto. Deze verzekering wordt ook wel WA+ genoemd. Wat een Beperkt Casco autoverzekering precies vergoedt, lees je op deze pagina.

Wat vergoedt een Beperkt Casco (WA+) autoverzekering? 

Met een Beperkt Casco dekking ben je naast de schade aan anderen ook verzekerd bij schade aan je eigen auto door: 

  • Diefstal 
  • Inbraak 
  • Joyriding 
  • Ruitbreuk 
  • Brand en andere natuurschade (bijvoorbeeld door storm) 

Wat wordt niet vergoed bij een Beperkt Casco (WA+) autoverzekering? 

De volgende schades worden bij een Beperkt Casco (WA+) verzekering niet vergoed: 

  • Schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld een aanrijding 
  • Rijden zonder rijbewijs 
  • Opzettelijk schade veroorzaken 
  • Schade door alcohol of drugsmisbruik 
  • Schade ontstaan tijdens verhuur tegen betaling 

Wanneer kies je voor een Beperkt Casco (WA+) autoverzekering? 

De Beperkt Casco dekking (WA+) biedt meer dekking dan een standaard WA-autoverzekering, maar minder dan de All Risk autoverzekering. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s die tussen de 6 en 9 jaar oud zijn. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste autoverzekering? Bekijk de video waarin we uitleggen wat het verschil is tussen de basisverzekeringen en welke bij jou situatie past. 

Nieuwwaarderegeling bij je autoverzekering 

Heb je een volledig nieuwe auto gekocht? Dan heb je bij de All Risk en de Beperkt Casco autoverzekering het eerste jaar een nieuwwaarderegeling. Met deze regeling krijg je bij total loss of autodiefstal de prijs van je auto in de showroom vergoed. Bij het afsluiten van je autoverzekering kun je deze regeling verlengen tot drie jaar.  

Verschil tussen een Beperkt Casco (WA+) en een All Risk (volledig casco) autoverzekering 

Kies je voor de Beperkt Casco verzekering of de All Risk autoverzekering? Dat is afhankelijk van je gewenste dekking, je financiële situatie en de leeftijd van je auto. Hoe meer zekerheid je wilt, hoe uitgebreider de dekking moet zijn.  

Met een All Risk verzekering is alle schade aan jouw eigen auto en aan anderen gedekt. Deze dekking wordt meestal gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar. Zo’n jonge auto heeft namelijk vaak een hoge waarde.  

Als je een oudere auto hebt, is het soms verstandiger om voor een Beperkt Cascoverzekering te gaan. Je betaalt dan minder premie. Dit betekent wel dat je geen vergoeding krijgt als je zelf per ongeluk schade veroorzaakt, of wanneer je auto is beschadigd door vandalisme.  

Zorgeloos de weg op met een autoverzekering van Univé 

Met een Beperkt Casco of All Risk verzekering ga je zorgeloos de weg op. Vergelijk onze verzekeringen en kies de verzekering die het beste bij jou past.  

Vergelijk onze autoverzekeringen Bereken direct je premie