Ga naar inhoud

Sleutels kwijt van de auto: wat nu?

Je autosleutels kwijt? Lees meer over wat je kan doen en hoe je autoverzekering soms kan helpen.

Schakel Pechhulp in

Denk je dat je autosleutels nog in je afgesloten auto liggen? Als je een autoverzekering met de dekking Pechhulp hebt, komen we je helpen de sleutels eruit te halen. Je kunt Univé Pechhulp 24/7 bereiken op +31592348112.

Bel de servicemonteur of je autodealer 

Heb je geen Pechhulp dekking? Dan kun je ook je autodealer of servicemonteur bellen. Met behulp van speciale computerapparatuur wordt je auto dan open gemaakt, zodat je bij de autosleutel kunt. 

Laat nieuwe autosleutels maken 

Als het echt niet anders kan, kun je altijd nog een nieuw paar autosleutels laten maken. Dit kan tot flinke kosten leiden, zeker als er allerlei elektronica in de sleutel verwerkt zit. Denk bijvoorbeeld aan keyless entry, waarmee je de auto kunt openen en starten zonder dat je de sleutel in het deurslot of contactslot hoeft te steken. 

De sleutelmaker heeft gegevens van je nodig om nieuwe sleutels te kunnen maken als je de autosleutels kwijt bent. Aan de hand van je kenteken wordt nagegaan welk merk, type en bouwjaar je auto heeft. Als het gaat om een spoedgeval, kan de sleutelmaker ter plekke een sleutel programmeren. 

Sleutels gestolen

Zijn je autosleutels gestolen uit je huis of ben je van je sleutels beroofd? Dit is verzekerd als je een WA+ (Beperkt Casco) of All Risk autoverzekering hebt. We vergoeden dan tot € 500 voor het laten aanpassen van de startonderbreker of het vervangen van de sloten. Doe in dat geval aangifte bij de politie en meld je de diefstal daarna in Mijn Univé.

Diefstal van mijn autosleutels melden