Ga naar inhoud

Autosleutel bijmaken: kosten en uitleg

Elke auto beschikt standaard over twee autosleutels: een reguliere sleutel en de reservesleutel. Het kan zijn dat u een van deze autosleutels ooit eens kwijtraakt. Of dat er een scheurtje in zit. Het is dan van belang om zo snel mogelijk een autosleutel bij te laten maken.  

Meestal is een autosleutel bijmaken een redelijk eenvoudig klusje voor een sleutelmaker. Of voor de dealer van uw auto. Op deze pagina leggen we uit wat de mogelijkheden en kosten zijn van een autosleutel bijmaken. 

Sleutel bijmaken kosten 

Wilt u weten wat voor een autosleutel bijmaken de kosten zijn? Dat hangt van verschillende factoren af. Gaat het om een autosleutel met of zonder afstandsbediening? En laat u de sleutel bijmaken door de dealer of door een sleutelmaker? Bij de dealer moet u aan een bedrag denken tussen de €200 en €300. Bij een sleutelmaker ligt de prijs een stuk lager: zo tussen de €50 en €150. 

Autosleutel bijmaken: auto met startonderbreker 

Tegenwoordig zijn nieuwe auto’s voorzien van een startonderbreker. Die zorgt ervoor dat de auto niet kan starten als er een verkeerde transponder wordt aangeboden. De transponder van de sleutel zorgt namelijk voor een signaal naar de startmotor, zodat de auto gestart kan worden. 

Het bijmaken van een autosleutel met startonderbreker is vaak een eenvoudige klus. Eerst wordt de sleutel geslepen waarna de nieuwe chip aan uw auto gekoppeld wordt. 

Autosleutel bijmaken met afstandsbediening 

Wilt u een sleutel kopiëren of laten bijmaken die werkt met een afstandsbediening? Dan is dat vaak een wat ingewikkeldere klus. Er moeten hiervoor namelijk meerdere zaken goed worden afgesteld. 

Sleutel bij laten maken: een veilige gedachte  

Als u zeker weet dat u beschikt over een veilige autosleutel, is dat een prettig idee. Daarom is het belangrijk om een autosleutel bij te laten maken als er eentje kapot of beschadigd is. Ga hiervoor altijd naar een expert (zoals de dealer of een sleutelmaker). Zo blijft het beveiligingssysteem in de sleutel goed zijn werk  doen. De kans op diefstal en inbraak wordt zo kleiner. En u kunt weer met een gerust gevoel de weg op. 

Zijn uw autosleutels gestolen uit uw woning? Of bent u beroofd? Dan kan het zijn dat u een vergoeding ontvangt van uw WA+ of All Risk autoverzekering. Doe wel altijd aangifte bij de politie. 

Wij hebben meer tips voor uw auto.