Ga naar inhoud

Auto wrappen kosten

Overweegt u om uw auto te wrappen? Dat werkt zo: bij het wrappen van een auto wordt de buitenkant van de auto gedeeltelijk of volledig ingepakt in speciaal hoogwaardig vinylfolie. Dit biedt een relatief goedkoop alternatief op het overspuiten van de auto met lak. Ook is het een snelle manier om de auto te voorzien van een nieuw uiterlijk. Steeds meer mensen kiezen voor het wrappen van hun auto, ook wel carwrapping genoemd. Maar wat kost auto wrappen nu precies en waar moet u rekening mee houden als het gaat om uw autoverzekering? Univé legt het u graag uit.

Wat kost auto wrappen? 

Een auto wrappen is minder arbeidsintensief dan het overspuiten van een auto, waardoor de kosten voor het wrappen van een auto een stuk lager zijn dan wanneer de auto wordt voorzien van nieuwe lak. De prijzen voor het wrappen van de auto lopen uiteen van €500,- tot zo’n €5.000,-. 

Houd er rekening mee dat de folie die wordt gebruikt bij lagere bedragen vaak van mindere kwaliteit is dan bij de hogere bedragen. Met bedragen tussen de €1.500,- en €2.000,- kunt u ervan op aan dat de auto wrap van goede kwaliteit is. Voor deze prijs kunt u een volledige auto wrappen. Bij bedragen tussen de €3.500,- en €5.000,- bent u zeker van een hoogwaardige kwaliteit carwrap. Wilt u alleen de velgen wrappen? Dan kunt u lagere kosten verwachten. 

Is mijn auto wrap verzekerd? 

Een carwrap wordt gezien als een later aangebracht accessoire van uw auto. Bij het berekenen van de premie voor uw autoverzekering kijkt Univé naar de cataloguswaarde van een auto. Dat betekent dat alle aanwezige accessoires vóór het verlaten van de fabriek standaard meeverzekerd zijn met uw autoverzekering

Accessoires die later zijn aangebracht aan uw auto zijn apart verzekerd. Bij Univé zijn uw accessoires in ieder geval verzekerd tot €3.000 euro. Zijn uw accessoires meer waard, dan is dit bedrag te verhogen naar € 5.000,- of € 10.000,-. Wanneer u uw auto laat wrappen, dient u dit als accessoire mee te laten berekenen in uw premie. Vergeet bovendien ook niet de nieuwe kleur te vermelden bij het RDW, deze staat immers op uw kentekenbewijs.

Lees ook over Auto Tuning.

Schade aan de carwrap

U doet er goed aan om de carwrap te onderhouden om schade te voorkomen. Reinig de auto met regelmaat, op dezelfde manier als bij reguliere lak. Probeer dit echter zoveel mogelijk met de hand te doen. Gaat u toch door de wasstraat? Vermijd dan harde borstels en gebruik een hotwax. Heeft u een matte of gestructureerde carwrap? Gebruik dan geen wax. 

Wanneer u de carwrap als accessoire heeft meegenomen in uw premie, is de carwrap verzekerd tegen schade. Is er naast schade aan de carwrap ook sprake van schade op de laklaag onder de folie? Dan hangt het van uw verzekering af of dit gedekt wordt door uw verzekering. Lees meer over lakschade repareren en de kosten hiervan. 

Mocht het nu zo zijn dat niet uzelf, maar iemand anders schade heeft toegebracht aan uw autowrap, dan bent u verzekerd door de verzekering van de andere tegenpartij. Schade aan uw eigen auto is echter alleen verzekerd met de All Risk of sommige varianten van de WA-plus.

Lees meer over schade aan uw auto door een ander.

De waarde van mijn auto

De waarde van de auto zal door het wrappen niet per se stijgen. Wrappen draagt wel bij aan de bescherming van uw bestaande laklaag. Dit zorgt ervoor dat de waarde van uw auto hoger blijft dan wanneer u uw auto niet zou laten wrappen. 


Lees meer over de waarde van uw auto.

Wij hebben meer tips voor uw auto.