Ga naar inhoud

Auto kopen? Verzekering afsluiten!

Als autobezitter bent u verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Dus: auto gekocht? Verzekering regelen! Zodat u er direct mee de weg op kunt.

Waarom is een verzekering verplicht?

Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om tenminste een WA-autoverzekering af te sluiten. De autoverzekeraar betaalt in dat geval de kosten, als de chauffeur met de auto schade veroorzaakt bij een ander. Dit is belangrijk, omdat slachtoffers van een aanrijding hiermee de zekerheid hebben dat ze de schade vergoed krijgen.

Welke autoverzekering kiezen?

Voor uw auto zoekt u de meest optimale verzekering. Daarom beplaat u wat u wel of niet verzekerd wil hebben. Om u te helpen bij de autoverzekeirng die het beste bij u past hebben we de gratis AutoCheck

Voordeel: verzekering afsluiten kan 24/7

Een auto kopen en verzekeren kan op dezelfde dag. Het grote voordeel van de Univé-autoverzekering is namelijk dat hij 24 uur per dag, 7 dagen per week af te sluiten is via onze website. Daarna krijgt u van ons een voorlopige dekking waarmee u meteen de weg op kunt. Mocht u op dat moment al schade rijden, dan bent u gewoon verzekerd volgens de polisvoorwaarden.

Bereken uw autopremie en sluit direct af 

Na de auto kopen snel verzekering regelen 

Zonder autoverzekering mag u niet op de openbare weg rijden. Zorg dus dat u zo snel mogelijk uw auto verzekert. Dat kan bij Univé wel heel snel.

Binnen 1 minuut kunt u de premie van uw autoverzekering berekenen. Daarna kunt u direct doorgaan met afsluiten. Lever ons nog enkele gegevens aan, beantwoord de overige vragen en u bent binnen 5 minuten verzekerd. Kortom: een auto kopen en verzekeren kan op dezelfde dag. 

Bereken nu uw autopremie

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck