Ga naar inhoud

Tips voor een goede bedrijfswageninrichting

Een goede inrichting van je werkbus is belangrijk voor een fijne en productieve werkdag. De werkbus is namelijk niet alleen een vervoermiddel, maar ook een werkplek. Of je nu timmerman, loodgieter of elektricien bent, een slimme inrichting van je bedrijfsbus maakt het verschil. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw werkbus precies past bij wat jij nodig hebt? Hieronder lees je onze tips voor de perfecte bedrijfswageninrichting.  

Opties voor de inrichting van je werkbus

Wanneer je je werkbus wilt gaan inrichten, dan wil je deze zo efficiënt mogelijk inrichten. Je werkbus met inrichting moet namelijk passen bij de werkzaamheden die je uitvoert. Voordat je een plan maakt, is het slim om te kijken naar de verschillende mogelijkheden.  

Meubels voor je werkbus

Kies je bijvoorbeeld voor grote, gesloten kasten of smalle stellingkasten voor de inrichting van je werkbus? Er zijn ook grote ladenkasten waarin je veel spullen kunt opbergen. Daarnaast kun je ook overwegen om een werkbank in je werkbus te plaatsen. Hier kun je eenvoudig alles voorbereiden en op maat maken, zodat de materialen goed passen waar ze nodig zijn. Om ruimte te besparen is een uitklapbare werkbank handig. Hiermee verlies je geen ruimte, maar heb je toch een handige plek om te werken. 

Dubbele laadvloer 

Als je de laadruimte van je werkbus optimaal wilt benutten, is het een goed idee om te overwegen een dubbele laadvloer te installeren. Dit biedt extra opbergruimte onderin, terwijl je nog steeds ruimte hebt om bovenop te werken of andere items neer te zetten.

Werkbus accessoires

Afgezien van de grotere meubelstukken en rekken, zijn er ook accessoires beschikbaar om je werkbus georganiseerd te houden. Denk aan handige bakken en kisten voor gereedschap en materiaal, een rolhouder voor schoonmaakpapier, haken om werkkleding op te hangen, en nog veel meer.

Bekleding werkbus inrichting

Kijk ook naar een goede bekleding voor de wanden van je werkbus. Een bus zonder betimmering raakt snel beschadigd. Met stevige wandbekleding heb je een extra laag bescherming voor de binnenkant van je werkbus. Bovendien kun je hier de rest van je inrichting aan vastmaken.  

Stappenplan voor je werkbus inrichten 

Wanneer je van plan bent om je werkbus te gaan inrichten, kun je gebruik maken van onderstaand stappenplan. 

  1. Beslis of je de businrichting zelf wilt maken of dat je hulp wilt inschakelen van een expert. Een expert kan je helpen met zijn ervaring en ideeën, en kan fouten voorkomen. 
  2. Maak een lijst van wat je nodig hebt en wat je graag zou willen hebben in je bedrijfswagen. Denk hierbij aan opbergruimte en werkruimte, maar ook bijvoorbeeld aan elektriciteit. 
  3. Meet de ruimte in je bedrijfswagen nauwkeurig op, zodat je weet hoeveel ruimte je hebt voor je inrichting. 
  4. Maak een precies ontwerp en teken dit uit om ervoor te zorgen dat alles goed past. Denk ook aan voldoende ruimte om te bewegen en te werken. 
  5. Kies materialen die stevig en duurzaam zijn, maar niet te zwaar. Zo verlies je niet te veel van het maximale laadvermogen
  6. Vergeet niet om ook ruimte buiten de laadbak, zoals het dak, te benutten. Een imperiaal kan handig zijn voor het vervoeren van lange materialen.  

Extra dingen om over na te denken 

Tijdens het bovenstaande stappenplan is het verstandig om een paar dingen in je achterhoofd te houden bij de inrichting van je werkbus. Zo voorkom je dat je achteraf niet tevreden bent over je ontwerp. 

Maak de inrichting netjes en overzichtelijk 

Een nette inrichting van je werkbus zorgt ervoor dat je makkelijk kunt werken. Als alles een eigen plekje heeft, hoef je niet te zoeken naar gereedschap of materiaal. Daarnaast is een nette werkomgeving belangrijk voor de veiligheid. 

Zorg voor flexibiliteit voor verschillende klussen 

Voer je verschillende klussen uit met je bedrijfsbus? Pas de inrichting van je bedrijfswagen daar dan op aan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het ene gereedschap makkelijk kunt verwisselen voor ander gereedschap.  

Veiligheid staat voorop 

Een veilige werkplek is erg belangrijk, ook wanneer je in en met een bedrijfswagen werkt. Zorg daarom voor een opstapje bij laadbak met een hoge instap en installeer een ladder om bij het dak te kunnen. Daarnaast is het slim om een alarm en goede beveiliging op de wagen te zetten tegen diefstal.  

Verzeker de bedrijfswagen en inrichting  

Als je bedrijfswageninrichting helemaal naar je zin is, wil je deze natuurlijk goed beschermen. Kies daarom voor een goede bedrijfsautoverzekering. Met de WA+ en All Risk verzekering is je werkbus verzekerd tegen diefstal, met een WA-verzekering is dit niet het geval. Schades aan je eigen werkbus verzekerd, ook als je deze zelf veroorzaakt? Kies dan voor All Risk. Wil je ook je eigen spullen en materiaal in je werkbus verzekerd hebben? Sluit dan de Eigen vervoerverzekering af.