Ga naar inhoud

Bestelautoverzekering

Premie berekenen bestelautoverzekering

Wanneer je je bestelauto wilt verzekeren, dan ben je natuurlijk benieuwd wat dit precies gaat kosten. Bij Univé kun je eenvoudig je premie berekenen aan de hand van een aantal zaken. Hoe je de premie voor je bestelauto kunt berekenen lees je hieronder.  

Wat heb ik nodig voor het berekenen van de premie?

Om de premie voor je bestelauto te kunnen berekenen, zul je een aantal gegevens moeten invullen. Het is daarom handig om deze gegevens alvast bij de hand te hebben. De volgende gegevens zijn nodig voor het berekenen van de bestelautoverzekering: 

  • Het kenteken van de bestelauto 
  • KvK-nummer 
  • Het aantal kilometers per jaar  
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
  • De datum van tenaamstelling  
  • Gegevens van de hoofdbestuurder 

De hoogte van de premie van je bestelauto heeft voornamelijk te maken met de soort verzekering die je afsluit. Bij Univé heb je keuze uit drie verschillende hoofddekkingen: WA, WA+ en All Risk 

Drie soorten hoofdverzekeringen voor je bestelauto

Tijdens het berekenen van je bestelautoverzekering heb je keuze uit drie verschillende hoofdverzekeringen. Welke verzekering het best bij jouw bestelauto past is natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken zoals de leeftijd van de bestelauto en het aankoopbedrag. Bestelautoverzekeringen zijn er in verschillende opties: 

WA-bestelautoverzekering

Met de WA-bestelautoverzekering voldoe je aan de wettelijke verplichting in Nederland. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen toebrengt, waaronder schade aan hun eigendommen. Schade aan je eigen voertuig valt echter niet onder deze dekking. 

WA+ bestelautoverzekering

De WA+ bestelautoverzekering biedt een iets uitgebreidere dekking dan de WA-verzekering. Naast schade aan anderen, worden ook bepaalde schades aan je eigen voertuig gedekt, zoals stormschade, brand, diefstal en aanrijdingen met loslopende dieren. Onthoud dat schade door eigen schuld bij een ongeval niet wordt vergoed met de WA+ verzekering. 

All Risk bestelautoverzekering

Kies je voor de All Risk bestelautoverzekering, dan heb je de meest uitgebreide dekking. Deze verzekering dekt niet alleen schades aan anderen, maar ook schades aan je eigen voertuig, zelfs als je deze zelf veroorzaakt. All Risk vergoedt schade aan je eigen voertuig, schade aan anderen en schade door bijvoorbeeld diefstal, brand, kortsluiting of ruitschade. 

Aanvullende dekkingen voor je bestelauto 

Naast de hoofdverzekeringen, bieden wij voor je bestelauto ook een aantal aanvullende dekkingen. Met aanvullende dekkingen zorg je ervoor dat je ook in onvoorziene omstandigheden goed bent verzekerd. Overweeg bijvoorbeeld de Inzittendenverzekering, die de schade aan inzittenden dekt na een ongeval, inclusief medische kosten. Een andere aanvullende verzekering is de Eigen vervoerverzekering, waarmee goederen en materialen in je voertuig verzekerd zijn tegen schade of diefstal, zelfs wanneer je bestelauto geparkeerd staat. 

Daarnaast bieden we voor je bestelauto de Rechtshulp verkeer, die juridische bijstand verleent bij conflicten met betrekking tot je bestelauto, en Pechhulp voor assistentie bij pech onderweg. Als je een splinternieuwe bestelauto hebt, is het ook het overwegen waard om de Nieuwwaarderegeling toe te voegen aan je bestelautoverzekering. Hiermee ben je gedurende één jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde van je voertuig in geval van total loss of diefstal. 

Berekenen bestelautoverzekering 

Nu je weet welke opties er zijn voor je bestelautoverzekering en welke gegevens je nodig hebt, kun je op de website eenvoudig berekenen wat de verzekering kost. Klik op ‘Premie berekenen’ en je kunt op maat berekenen wat je per maand of jaar betaalt voor je bestelautoverzekering. Vul het kenteken van je bestelauto in en geef aan voor welke doeleinden je het voertuig gebruikt. Daarnaast zul je ook het aantal kilometers dat je per jaar rijdt moeten doorgeven en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Klik vervolgens verder en kies een hoofdverzekering en vul eventuele aanvullende dekkingen toe. Onderaan zie je vervolgens direct de kosten voor jouw bestelautoverzekering. Kies je een andere samenstelling, dan zal de premie automatisch mee wijzigen.  

Premie berekenen