Ga naar inhoud
Drie mannen in werkkleding en met bouwhelmen op bestuderen een bouwtekening in de ruimte die ze aan het verbouwen zijn.
Drie mannen in werkkleding en met bouwhelmen op bestuderen een bouwtekening in de ruimte die ze aan het verbouwen zijn.

CAR-verzekering

Schade die op de bouwplaats ontstaat verzeker je met de Construction All RIsk-verzekering.

Je AVB met Construction All Risk afsluiten:

 • Eén polis voor al je projecten
 • Geldt voor alle partijen op de bouwplaats
 • Bouw- en montagewerken in heel Europa verzekerd

Verzeker schade aan je bouwprojecten met een CAR-verzekering

Met een CAR-verzekering (Construction All Risk) verzeker je de materiële schade die je op de bouwplaats veroorzaakt. Dit geldt voor gebouwen en installaties die je (ver)bouwt, renoveert, monteert en onderhoud aan pleegt. Diefstal van bouwmaterialen en schade aan hulpmaterialen, zoals steigers, zijn standaard meeverzekerd. De CAR-verzekering sluit je aanvullend af op je Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering.

Welke schades zijn verzekerd met de CAR-verzekering?

Met de Construction All Risk-verzekering van Univé ben je verzekerd tegen vele soorten materiële schades die ontstaan tijdens de bouw. Niet alle schades zijn (standaard) verzekerd, daarom vind je de belangrijkste hieronder.

Een volledig overzicht vind je in de voorwaarden en de verzekeringskaart

Klanten geven onze bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 70.000+ ondernemers voor onze bedrijfsaansprakelijkheid

Voordelen van onze CAR-verzekering

Met de aanvullende CAR-verzekering op je Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn al je werken verzekerd op één polis. Voor welk bedrag een werk verzekerd is, hangt af van de ondernemingsvorm van je bedrijf. Sluit je een AVB met CAR-dekking af, dan vind je dit bedrag op je polis.

Sluit je een AVB met Construction All Risk-dekking af, dan zijn alle partijen op de bouwplaats verzekerd: 

 • Jijzelf als bedrijf (de verzekeringnemer) 

 • De opdrachtgever of bouwdirectie 

 • De hoofdaannemer 

 • Onderaannemers 

 • Architecten 

 • Constructeurs 

 • Adviseurs

 • De medewerkers van bovenstaande verzekerden.

Tijdens de bouw- of montageperiode en de onderhoudsperiode ben je verzekerd voor beschadiging en diefstal van jouw eigen hulpmateriaal. Niet verzekerd zijn esthetische beschadigingen, zoals krassen en deuken. Hulpmaterialen van onderaannemers zijn ook niet verzekerd. 

Voorbeelden van hulpmaterialen: 

 • Gereedschappen 

 • Machines 

 • Werktuigen 

 • Keten 

 • Steigers 

 • Bekistingen 

 • Damwanden 

Ben je zzp’er, dan heb je de dekking Hulpmaterialen niet. 

Bekijk de voorwaarden voor meer details. 

Ontstaat er door je bouwwerkzaamheden schade aan eigendommen van de opdrachtgever (zoals gebouwen of spullen)? Dit is meeverzekerd als je de CAR-dekking afsluit op je AVB. 

Bekijk de voorwaarden voor meer details.

Heb je een bedrijf met personeel in loondienst? Dan ben je met de Construction All Risk-dekking verzekerd voor schade aan en diefstal van spullen van medewerkers op de bouwplaats.

Ben je aansprakelijk gesteld en moet je kosten maken voor het proces, juridische ondersteuning of het beperken van de schade? Wanneer je onze toestemming hebt om bepaalde kosten te maken, dan vergoeden wij deze. Meer informatie vind je op de pagina Juridische hulp.

Met de CAR-dekking op je AVB ben je in heel Europa verzekerd op de bouwplaats waar je werk uitvoert. Ook ben je verzekerd voor beschadiging en diefstal van bouwmaterialen tijdens transport binnen Europa (bekijk de voorwaarden voor meer informatie). 

Ben je zzp’er? Dan geldt de dekking Transport niet. 

De Construction All Risk-verzekering van Univé kent een standaard eigen risico van € 250 per gebeurtenis.

De CAR is onderdeel van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je deze en nog minimaal 1 andere zakelijke schadeverzekering afsluit bij Univé, dan profiteer je van pakketkorting op je totale premie. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Meer informatie? Bekijk de pagina Pakketkorting.

Goed om te weten over de CAR-verzekering

Met AVB met Construction All Risk ben je goed verzekerd bij schade aan je bouwprojecten. We geven graag wat extra informatie over deze aanvullende dekking, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Bouw- en montageperiode 

De bouw- en montageperiode is de periode die je nodig hebt om het werk te bouwen. De maximale bouw- of montageperiode is 12 maanden. 

Onderhoudsperiode 

Dit is de periode tussen de eerste en de tweede oplevering die in de aannemingsovereenkomst en/of het bestek is opgenomen.  

De onderhoudsperiode is alleen verzekerd als: 

 • de onderhoudsperiode is vastgelegd in de aannemingsovereenkomst of bestek, en; 

 • deze periode niet langer is dan de onderhoudsperiode die op je polis staat. Dat is een periode van maximaal 3 maanden. 

Is er geen overeenkomst of bestek waarin deze termijn is vastgelegd? Dan is de onderhoudstermijn niet verzekerd. 

De CAR-verzekering bestaat uit vijf secties. 

 1. Het werk 
 2. Bestaande eigendommen opdrachtgever 
 3. Hulpmateriaal 
 4. Eigendommen bouwdirectie en personeel 
 5. Transport 

1 en 2 zijn altijd verzekerd als je een AVB met Construction All Risk hebt afgesloten. 

3 t/m 5 zijn standaard meeverzekerd voor mkb’ers.

Je vindt alle informatie over de verschillende secties in de voorwaarden, in het hoofdstuk 'Constructie All Risk (CAR)’. 

Een losse CAR-verzekering afsluiten is niet mogelijk. Het is een aanvullende dekking op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Sluit je AVB met CAR-dekking eenvoudig online af.

Met een CAR-verzekering zijn niet alle schades verzekerd. Een voorbeeld hiervan is wanneer je een vloer hebt gestort en deze voldoet niet aan de eisen van je opdrachtgever. Hierdoor moet je het werk opnieuw doen. Schade zonder beschadiging, noemen wij dat. Dit is niet meeverzekerd met de Constructie All Risk.

We gaan ervan uit dat je tijdens je werk de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om schade zo veel mogelijk te voorkomen. Denk hierbij aan het voorkomen van diefstal van gereedschappen of bouwmaterialen.  

Als je niet de juiste maatregelen treft (je vindt ze in de voorwaarden) om schade te voorkomen, geldt een eigen risico van € 5.000 per gebeurtenis. 

Ben je zzp’er? Dan heb je met een CAR standaard een verzekerd bedrag van € 75.000. Dit kun je verhogen tot € 150.000. 

Als mkb’er heb je een standaard verzekerd bedrag van 250.000. Je kunt ook kiezen voor € 500.000 of € 750.000. 

Het is onverstandig om afhankelijk te zijn van de CAR-verzekering van je hoofdaannemer. Een te hoog eigen risico en het niet rechtstreeks kunnen claimen op de polis van de hoofdaannemer zijn enkele voorbeelden waarom je beter een eigen CAR-verzekering kunt afsluiten. Lees hier meer informatie

Voorwaarden en documenten

Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen over de CAR-verzekering.

Nu kun je met een gerust gevoel je CAR-verzekering afsluiten

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialisten Jolanda ten Kate en Katja Osinga.