Ga naar inhoud

CAR-verzekering mkb

Tijdens bouw- en installatiewerkzaamheden lopen jij en je werknemers het risico om schade te veroorzaken. Daarom is het verstandig om een CAR-verzekering mkb (Construction All Risk) af te sluiten voor je midden- en kleinbedrijf. Daarmee ben je verzekerd tegen schade door fouten, maar ook door weersomstandigheden, vandalisme en diefstal.

Sluit je CAR-verzekering mkb online af:

 • Eén verzekering voor al je projecten
 • Alle betrokken partijen op de bouwplaats verzekerd
 • Ook verzekerd bij diefstal van bouwmaterialen

De CAR-verzekering is een aanvullende dekking van de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering (AVB) en kun je daarom niet los afsluiten.

Waarom heb je een CAR-verzekering mkb nodig?

Als je een bouw-, klus- of installatiebedrijf hebt, dan wil je niet leunen op de CAR van bijvoorbeeld een hoofdaannemer. De voordelen van zelf een CAR-verzekering afsluiten: 

 • Je bepaalt zelf waar je wel en niet voor verzekerd bent 
 • Je brengt je bedrijf niet in gevaar door de financiële gevolgen van schade 
 • Je bent goed beschermd tegen aansprakelijkheid, omdat de CAR onderdeel is van de AVB 
 • Je krijgt niet onverwachts een hoog eigen risico doorberekend bij schade 
 • Je bent in één keer verzekerd voor al je projecten 

Dit kun je verwachten van onze Construction All Risk

Met de CAR-verzekering ben je verzekerd als er schade ontstaat tijdens de aanbouw-, renovatie- en montageperiode. De belangrijkste verzekerde schades noemen we hier. Een compleet overzicht vind je in de voorwaarden.

Je AVB uitbreiden met aanvullende dekkingen

Een AVB met aanvullende CAR-dekking biedt jou als mkb’er al veel zekerheid tijdens je bouwwerkzaamheden. Maar om je AVB echt goed aan te laten sluiten bij jouw bedrijf, kun je je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met drie aanvullende dekkingen.

Klanten geven onze bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 11.500+ mkb’ers voor onze bedrijfsaansprakelijkheid

De voordelen van onze CAR-verzekering voor mkb’ers

De Construction All Risk-dekking op je AVB kun je zien als een allrisk-verzekering. Je hoeft niet voor iedere klus een aparte CAR af te sluiten, want al je werken zijn doorlopend verzekerd.  

De projecten die je uitvoert zijn standaard verzekerd tot maximaal € 250.000. Als mkb'er kun je dit bedrag verhogen tot € 500.000 of € 750.000. 

Soms veroorzaak je tijdens de werkzaamheden per ongeluk schade aan de spullen of een bestaand gebouw van je opdrachtgever. Hiervoor ben je standaard verzekerd.

Word je aansprakelijk gesteld voor schade waarvoor jij verantwoordelijk bent? Dan moet je misschien kosten maken voor bijvoorbeeld een proces of juridische ondersteuning. Als je van ons toestemming krijgt om deze kosten te maken, vergoeden wij deze. Hetzelfde geldt voor kosten die je moet maken om verdere schade te beperken.

Meer informatie over Juridische hulp.

Met een CAR-verzekering ben je in heel Europa verzekerd tijdens je werkzaamheden op de bouwplaats. Handig als je wel eens een project in het buitenland uitvoert.

Onze Construction All Risk-verzekering voor het mkb kent een laag eigen risico van € 250. 

Is er sprake van schade en valt die onder de dekking van de CAR? Dan betaal je zelf het eigen risicobedrag. Wij vergoeden de rest tot maximaal het standaard verzekerd bedrag dat op je polis staat. 

Profiteer van korting op je zakelijke verzekeringen. Sluit minimaal twee verschillende verzekeringen af en ontvang pakketkorting. Je korting op je totale premie kan op deze manier oplopen tot wel 10%. Bekijk de details van pakketkorting.

Sluit je een AVB met CAR-dekking af? Dan ben je tot een bedrag van € 10.000 verzekerd als je door cybercrime schade veroorzaakt bij een ander. Dit bedrag kun je ophogen. 

Lees hier alle informatie over Cyberhulp voor ondernemers.

Goed om te weten

Voordat je een CAR-verzekering afsluit, wil je graag alle details weten. Zo weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Met onderstaande informatie ben je helemaal op de hoogte.

Bouw- en montageperiode 

De bouw- en montageperiode is de periode die je nodig hebt om het werk te bouwen of uit te voeren. Deze periode is maximaal 12 maanden. 

Onderhoudsperiode 

De periode tussen de eerste en tweede oplevering. Deze periode is alleen verzekerd: 

 • als de onderhoudsperiode is vastgelegd in de aannemingsovereenkomst en/of het bestek 

 • als deze niet langer is dan de onderhoudsperiode die op je polis staat (maximaal 3 maanden) 

Is de onderhoudsperiode niet vastgelegd? Dan is deze niet verzekerd. 

De Construction All Risk-dekking bestaat uit 5 secties. 

Voor jou als mkb’er zijn ze allemaal standaard meeverzekerd: 

 1. Het werk 
 2. Bestaande eigendommen opdrachtgever 
 3. Hulpmateriaal 
 4. Eigendommen bouwdirectie en personeel 
 5. Transport 

Meer informatie over de secties vind je in de voorwaarden.

De Construction All Risk is een aanvullende dekking op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt een CAR dus niet los afsluiten. Mkb’ers kunnen hun AVB online afsluiten, maar je kunt ook een afspraak maken met een adviseur. Met ruim 100 Univé-winkels is er altijd een bij jou in de buurt. We beantwoorden al je vragen en helpen je graag met het samenstellen van de juiste verzekering voor jouw bedrijf. 

Als mkb’er met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met CAR-dekking ben je standaard verzekerd voor: 

Je kunt je Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met Construction All Risk-dekking uitbreiden met 4 aanvullende dekkingen. Als mkb’er heb je de keuze uit: 

Werknemersschadeverzekering 

Handig voor iedere ondernemer met personeel, maar ook verstandig om af te sluiten als je wel eens personeel inhuurt om te helpen bij een klus. Met de WSV ben je verzekerd als je: 

 • (ingehuurde) personeel materiële schade oploopt 

 • (ingehuurde) personeel letselschade oploopt 

Met een Werknemersschadeverzekering hoef je geen aansprakelijkheid aan te tonen. Je bent dus ook verzekerd als je niet aansprakelijk bent voor een schade.

Gehuurde en geleende spullen

Soms huur je wel eens spullen van anderen, bijvoorbeeld gereedschap van een andere ondernemer. Als je dit beschadigt, kun je aansprakelijk gesteld worden. Met de aanvullende dekking Gehuurde en geleende spullen heb je extra zekerheid, want je bent verzekerd tegen schades aan spullen die je leent of huurt. 

Eigendommen van klanten 

Heb je wel eens eigendommen van klanten in bewaring? Of bewerk of behandel je ze? Bij schade aan deze eigendommen ben jij aansprakelijk. Met deze aanvullende dekking ben je hiervoor verzekerd. 

Met een CAR-verzekering zijn niet alle schades verzekerd die tijdens bouw- of installatiewerkzaamheden ontstaan. Een voorbeeld hiervan is schade zonder beschadiging:  

Je hebt een vloer gestort bij een klant, maar die voldoet niet aan de gestelde eisen. Hierdoor moet je het werk opnieuw doen.  

Dit is niet meeverzekerd met de Construction All Risk-dekking op je AVB. 

Als je een verzekering afsluit die jou beschermt tegen de gevolgen van schade, dan gaan wij ervan uit dat je er alles aan doet om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door het treffen van de juiste voorzorgsmaatregelen. Denk dan aan het voorkomen van diefstal van gereedschappen of bouwmaterialen op de bouwplaats. 

Tref je niet de juiste maatregelen om schade te voorkomen, dan geldt een eigen risico van € 5.000 per gebeurtenis. Je vindt de maatregelen in de voorwaarden.

Als mkb'er met een CAR-verzekering zijn al je werken standaard verzekerd voor € 75.000. Het is mogelijk om dit bedrag te verhogen naar € 500.000 of € 750.000. Vraag je adviseur als je het verzekerd bedrag wil verhogen.

Veelgestelde vragen

Voorwaarden en documenten

Schade melden & contact

Nu kun je met een gerust gevoel jouw CAR-verzekering mkb afsluiten

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialisten Jolanda ten Kate en Katja Osinga.