Ga naar inhoud

Beroepsaan­sprakelijkheids­verzeke­ring zzp

Als zzp’er in de zakelijke dienstverlening loop je het risico om verkeerd advies te geven. Of je maakt een ontwerpfout als grafisch vormgever. Dit soort beroepsfouten kunnen grote financiële schade veroorzaken bij je opdrachtgever. Met een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering (BAV) voor zzp’ers zijn jij én je bedrijf goed verzekerd tegen de financiële gevolgen van zulke beroepsfouten.

Je AVB met beroepsaansprakelijkheid afsluiten:

  • Financiële schades tot € 2.500.000 verzekerd
  • Standaard 3 jaar inlooprisico
  • Stagiaires en uitzendkrachten zijn meeverzekerd

Wat is verzekerd met de beroeps­aanspra­ke­lijk­heids­verzekering?

Klanten geven onze bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 35.000+ zzp’ers voor onze bedrijfsaansprakelijkheid

De voordelen van onze beroepsaansprakelijkheid voor zzp'ers

Met de aanvullende dekking Beroepsaansprakelijkheid ben je als zzp’er verzekerd voor de financiële schade die ontstaat door beroepsfouten. Bekijk wat we jou nog meer bieden met de AVB:

Je kunt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet afsluiten zonder AVB. Daarom ben je standaard verzekerd voor: 

Als zzp’er ben je ook verzekerd voor: 

Je kunt je AVB ook nog uitbreiden met: 

  • Werknemersschade: verzeker materiële schade en letselschade dat (ingehuurd) personeel oploopt tijdens werkgerelateerde activiteiten. 

  • Uitlooprisico: verzeker het risico dat je ná beëindiging van je AVB aansprakelijk gesteld wordt voor een schade die ontstaat tijdens de looptijd van de verzekering. 

De premie van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor zzp’ers fiscaal aftrekbaar. De premie wordt door de Belastingdienst namelijk gezien als kosten die je maakt in het belang van je bedrijf. Dit maakt een AVB zeer aantrekkelijk voor zelfstandigen zonder personeel. Onder de streep betaal je namelijk flink minder voor je AVB met de dekking Beroepsaansprakelijkheid.

Soms heb je tijdelijk extra personeel nodig. Als je een AVB van Univé hebt, kun je deze zorgeloos inhuren. Schades die worden veroorzaakt door uitzendkrachten, stagiaires, vrijwilligers en meewerkende familieleden en huisgenoten zijn namelijk standaard meeverzekerd.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor het zogenoemde inlooprisico. Dat is schade die ná de ingangsdatum van de verzekering bekend wordt, maar die maximaal drie jaar vóór de ingangsdatum werd veroorzaakt.  

Het inlooprisico is alleen verzekerd als je in de voorgaande drie jaar een soortgelijke verzekering had bij een andere verzekeringsmaatschappij.

Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af, dan krijg je korting. Misschien heb je al een bedrijfsautoverzekering en sluit je nu ook een AVB af. Dan krijg je 2% korting op je totale premie.

Meer informatie over pakketkorting

Heb je een beroepsfout gemaakt en heeft een opdrachtgever daardoor financiële schade geleden? Als je hiervoor aansprakelijk gesteld wordt, handelen wij deze schade snel voor je af. Wij vinden dat jij je zo snel mogelijk weer moet kunnen focussen op je bedrijf.  

Bij iedere schade betaal je een deel zelf: het eigen risico. Dit bedrag is voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering € 250. De rest van het schadebedrag wordt vergoed als de schade verzekerd is.  

Let op: voor aanvullende dekkingen kunnen andere eigen risico's gelden. Deze vind je op je polis.

Beroepsfouten kunnen voor grote financiële schade zorgen. Daarom hanteren wij voor zzp’ers standaard een hoog verzekerd bedrag van € 2.500.000. Dit is het maximale bedrag dat wij bij schade vergoeden. We betalen dit maximaal 2 keer per verzekeringsperiode. 

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers kun je voorkomen dat je bij aansprakelijkheid noodgedwongen moet stoppen met je bedrijf en je privévermogen wordt aangesproken. 

Word je aansprakelijk gesteld voor een schade die je veroorzaakt hebt? En moet je daardoor kosten maken voor rechtsbijstand? Als je onze toestemming hebt om bepaalde juridische kosten te maken, dan vergoeden wij deze. Ook als je onterecht aansprakelijk gesteld bent.

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je overal in Europa verzekerd. Maak je een zakenreis, dan ben je overal ter wereld verzekerd.

Bedrijven worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Met een AVB van Univé ben je standaard tot € 10.000 verzekerd als je door cybercrime schade veroorzaakt bij een ander. Maar we doen nog meer voor ondernemers. Lees alle details over Cyberhulp hier.

Veelgestelde vragen

Voorwaarden en documenten

Sluit nu met een gerust gevoel jouw beroeps­aanspra­ke­lijk­heids­verzekering zzp af

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialisten Jolanda ten Kate en Katja Osinga.