Ga naar inhoud

Beroepsaansprake­lijkheids­verzekering mkb

Als je een mkb-onderneming hebt waarbij je adviserende werkzaamheden uitvoert, kun je door een beroepsfout grote financiële schade veroorzaken bij anderen. Met een beroeps­aan­spra­ke­lijk­heids­verzekering mkb ben je hiervoor verzekerd en krijg je juridische kosten bij een proces vergoed.

Verzeker je bedrijf tegen beroepsaansprakelijkheid:

  • Financiële schades tot € 2.500.000 verzekerd
  • Stagiaires en uitzendkrachten zijn meeverzekerd
  • Standaard 3 jaar inlooprisico

De beroeps­aan­spra­ke­lijk­heids­verzekering is een aanvullende dekking van de AVB en kun je niet los afsluiten.

Wat is verzekerd met de beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering mkb?

Kies je aanvullende dekkingen

Een AVB met Beroepsaansprakelijkheid als aanvullende dekking biedt jou als adviserende mkb’er al veel zekerheid. Maar wist je dat je personeel (ook ingehuurd) niet verzekerd is als zij schade oplopen tijdens hun werk voor jou? Ook schade aan spullen die je huurt of leent is niet standaard verzekerd. Je stelt jouw ideale verzekering zelf samen met deze aanvullende dekkingen:

Klanten geven onze bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 11.500+ mkb’ers voor onze bedrijfsaansprakelijkheid

De voordelen van onze AVB voor mkb'ers

Als adviserende ondernemer wil je goed verzekerd zijn voor aansprakelijkheid, zodat je zorgeloos kunt ondernemen. Onze AVB met aanvullende dekking Beroeps­aansprakelijkheid biedt jou en je mkb-onderneming veel voordelen:

Je kunt een beroepsaansprakelijkheids­verzekering niet afsluiten zonder AVB. Daarom ben je standaard verzekerd voor:

Soms heb je tijdelijk extra personeel nodig. Maar als zij schade veroorzaken bij een klant, dan wil je natuurlijk ook goed verzekerd zijn. Met onze bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering zijn uitzendkrachten, stagiaires en vrijwilligers standaard meeverzekerd. Dit geldt ook voor familieleden en huisgenoten die in je bedrijf meewerken. 

Je bent met jouw beroepsaansprakelijk­heidsverzekering standaard verzekerd voor inlooprisico. Dat is schade die ná de ingangsdatum van je verzekering bekend wordt, maar die maximaal drie jaar vóór de ingangsdatum werd veroorzaakt.

Het inlooprisico is alleen verzekerd als je op het moment van het ontstaan van de schade een AVB of beroepsaansprakelijk­heidsverzekering had bij een andere verzekeringsmaatschappij voor dezelfde verzekerde activiteit.

Als je meerdere zakelijke verzekeringen afsluit bij Univé, dan profiteer je van pakketkorting. Misschien heb je al een verzekering en sluit je nu ook een AVB met Beroepsaansprakelijkheid af. Dan krijg je 2% korting op je premie. Door meer verzekeringen af te sluiten, kan je totale korting op deze manier oplopen tot wel 10%.

Meer informatie over pakketkorting

Heb je een beroepsfout gemaakt waardoor een opdrachtgever of derde partij financiële schade heeft geleden? Als deze schade verzekerd is met je BAV en je wordt aansprakelijk gesteld, dan zorgen wij voor de afhandeling. We ontzorgen je zo veel mogelijk, omdat we het belangrijk vinden dat jij je kunt blijven richten op je bedrijf.  

Bij iedere schade betaal je een deel zelf: het eigen risico. Dit bedrag is voor de beroepsaansprakelijk­heidsverzekering € 250. De rest van het schadebedrag is verzekerd en wordt vergoed.

Beroepsfouten kunnen grote financiële schade veroorzaken. Daarom is het standaard verzekerd bedrag voor mkb'ers € 2.500.000. Dit is het maximale bedrag dat wij bij schade vergoeden. We betalen dit bedrag maximaal 2 keer per verzekeringsperiode. 

Wil je het verzekerd bedrag verhogen? Neem contact op met een Univé-adviseur voor de mogelijkheden voor jouw AVB.

Word je aansprakelijk gesteld, omdat je een beroepsfout hebt gemaakt waar financiële schade uit voortgekomen is? En moet je nu kosten maken voor het verweer? Als je onze toestemming hebt om bepaalde juridische kosten te maken, dan vergoeden wij deze. Ook als je onterecht aansprakelijk gesteld wordt.

Met de beroepsaansprakelijk­heidsverzekering mkb ben je in heel Europa verzekerd. Ga je op zakenreis? Dan heb je wereldwijde dekking. 

Heb je een mkb-onderneming in het buitenland? Deze valt niet onder deze verzekering.

Mkb’ers worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Daarom hebben wij de AVB uitgebreid met standaard dekking bij cybercrime. Als jij slachtoffer wordt van cybercrime en een ander loopt daardoor schade op, dan ben je verzekerd voor een bedrag € 10.000. Je kunt dit bedrag verhogen naar € 30.000 of € 50.000. 

Bekijk alle voordelen van Cyberhulp voor jou als ondernemer.

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Voorwaarden en documenten

Schade melden & contact

Kies nu met een gerust gevoel voor de bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering mkb

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialisten Jolanda ten Kate en Katja Osinga.