Ga naar inhoud

CAR-verzekering zzp

Als zzp’er met een bouw- of klusbedrijf loop je veel risico's. Verzeker jezelf én je bedrijf daarom goed met een CAR-verzekering zzp (Construction All Risk). Deze vergoedt schade aan je bouwproject door een fout van jezelf, maar ook door weersomstandigheden en vandalisme. Je bent ook verzekerd tegen schade die ontstaat door diefstal van bijvoorbeeld bouwmaterialen en je steigers.

Sluit je CAR-verzekering zzp online af:

 • Eén verzekering voor al je projecten
 • Alle betrokken partijen op de bouwplaats verzekerd
 • Ook verzekerd bij diefstal van bouwmaterialen

De CAR is een aanvullende verzekering van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en kun je niet los afsluiten.

Waarom een CAR-verzekering voor zzp’ers?

Of je nu zelfstandig een klus uitvoert of als zzp’er meewerkt aan een bouwproject: het is verstandig om zelf een CAR-verzekering af te sluiten en niet mee te liften op de CAR van een hoofdaannemer. Waarom?

 • Je bepaalt zelf waar je wel en niet voor verzekerd bent
 • Je brengt je bedrijf niet in gevaar door de financiële gevolgen van schade
 • Je bent goed beschermd tegen aansprakelijkheid, omdat de CAR onderdeel is van de AVB
 • Je krijgt niet onverwachts een hoog eigen risico doorberekend bij schade
 • Je bent in één keer verzekerd voor al je projecten

Dit kun je verwachten van de CAR-verzekering

De CAR-verzekering vergoedt schade die ontstaat tijdens de aanbouw-, renovatie- en montageperiode. De belangrijkste verzekerde schades vind je hieronder. De rest vind je in de voorwaarden.

Klanten geven onze bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 35.000+ zzp’ers voor onze bedrijfsaansprakelijkheid

De voordelen van onze CAR-verzekering zzp

De CAR-verzekering van Univé kun je zien als allrisk-verzekering. Met deze aanvullende dekking op je Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn namelijk al je werken doorlopend verzekerd. Handig als je meerdere bouwprojecten per jaar hebt. 

Als zzp’er zijn al je werken standaard verzekerd voor € 75.000, maar dit kun je verhogen tot € 150.000. Je betaalt daarvoor wel extra premie. 

Veroorzaak je tijdens je werk schade aan spullen of een gebouw van je opdrachtgever? Met een CAR-verzekering ben je voor dit soort schades verzekerd.

Als je schade hebt veroorzaakt en je wordt hiervoor aansprakelijk gesteld, dan moet je wellicht kosten maken voor bijvoorbeeld een proces of juridische ondersteuning. Krijg je van ons toestemming om deze kosten te maken? Dan zijn deze vergoed. Dit geldt ook voor kosten die je moet maken om verdere schade te beperken.

Meer informatie over Juridische hulp.

Met een CAR-verzekering zijn standaard al je werken in heel Europa verzekerd tijdens de werkzaamheden op de bouwplaats. Handig als je wel eens een project in het buitenland uitvoert.

Onze Construction All Risk-verzekering voor zzp’ers kent standaard een laag eigen risico van € 250. Heb je schade die verzekerd is op je AVB met CAR-dekking? Dan betaal je zelf het eigen risicobedrag. Wij vergoeden de rest tot maximaal het standaard verzekerd bedrag. Het bedrag dat voor jou geldt, vind je op je polis.

De premie van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt gezien als een kostenpost die je maakt in het belang van je bedrijf. Daarom is een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers fiscaal aftrekbaar. Dat is zeer aantrekkelijk, omdat je zo flink kunt besparen op je verzekeringskosten.

Profiteer van korting op je zakelijke verzekeringen. Hoe dat werkt? Sluit je er minimaal twee af, dan ontvang je automatisch pakketkorting. Je korting kan op deze manier oplopen tot wel 10%. Bekijk hier de details van pakketkorting.

Sluit je een AVB met CAR-dekking af? Dan ben je standaard tot € 10.000 verzekerd als je door cybercrime schade veroorzaakt bij een ander. Lees meer informatie over Cyberhulp voor ondernemers.

Goed om te weten

Voordat je een CAR-verzekering afsluit, geven wij je graag nog wat extra informatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je een weloverwogen keuze maken.

Bouw- en montageperiode 

De periode die je nodig hebt om het werk te bouwen of uit te voeren. De bouw- en montageperiode is maximaal 12 maanden.

Onderhoudsperiode 

De periode tussen de eerste en tweede oplevering die in de aannemingsovereenkomst en/of bestek is opgenomen. Deze periode is alleen verzekerd: 

 • als de onderhoudsperiode is vastgelegd in de aannemingsovereenkomst en/of het bestek 

 • als deze niet langer is dan de onderhoudsperiode die op je polis staat (maximaal 3 maanden) 

Is de onderhoudsperiode niet vastgelegd, dan is deze niet verzekerd.

De Construction All Risk-dekking bestaat uit 5 onderdelen. 

Standaard verzekerd zijn: 

 1. Het werk
 2. Bestaande eigendommen opdrachtgever 

De andere drie secties gaan over hulpmaterialen, eigendommen van bouwdirectie en personeel en transport. Deze zijn niet af te sluiten voor zzp’ers. 

Je vindt alle informatie over de verschillende secties in de voorwaarden, in het hoofdstuk 'Constructie All Risk (CAR)’. 

De Construction All Risk-verzekering kun je niet los afsluiten. Het is namelijk een aanvullende dekking op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als zzp’er kun je de AVB online afsluiten, maar je kunt ook een afspraak maken met een adviseur. Met ruim 100 Univé-winkels is er altijd een bij jou in de buurt. 

Als zzp'er met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je standaard verzekerd voor: 

Wil je je AVB met CAR verder uitbreiden, dan kan dat met de dekking Werknemersschade. Hieronder lees je er meer over.

Als onderdeel van je Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je – in combinatie met een Construction All Risk-dekking – ook de Werknemersschadeverzekering afsluiten. Handig als je als zzp’er wel eens personeel inhuurt om samen met jou een bouwklus te doen. Met de WSV ben je verzekerd als je: 

 • (ingehuurde) personeel materiële schade oploopt 

 • (ingehuurde) personeel letselschade oploopt 

Ben je niet aansprakelijk voor de schade? Ook dan ben je met een Werknemersschadeverzekering verzekerd. 

Een CAR-verzekering verzekert niet alle schades die ontstaan aan een bouwwerk. Stel: je hebt een vloer gestort die niet voldoet aan de eisen van je klant. Je moet het werk hierdoor opnieuw doen. Dit noemen wij schade zonder beschadiging. Dit is niet meeverzekerd met de Construction All Risk-dekking op je AVB.

We gaan ervan uit dat je tijdens je werkzaamheden de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om schade zo veel mogelijk te voorkomen. Je kunt hierbij denken aan het voorkomen van diefstal van je gereedschappen of bouwmaterialen op de bouwplaats.   

Tref je niet de juiste maatregelen om schade te voorkomen, dan geldt een eigen risico van € 5.000 per gebeurtenis. Je vindt de maatregelen in de voorwaarden.

Als zzp’er met een CAR-verzekering zijn al je werken standaard verzekerd voor € 75.000. Het is mogelijk om dit bedrag te verhogen naar € 150.000.

Voorwaarden en documenten

Veelgestelde vragen

Schade melden & contact

Nu kun je met een gerust gevoel jouw CAR-verzekering zzp afsluiten

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialisten Jolanda ten Kate en Katja Osinga.