Ga naar inhoud
Vrouw zit op een bureau in een helder verlicht kantoor, ze heeft haar armen over elkaar en lacht.
Vrouw zit op een bureau in een helder verlicht kantoor, ze heeft haar armen over elkaar en lacht.

Aansprakelijk­heidsverzekering zzp

Verzeker de schade waar jij als zzp’er aansprakelijk voor bent.

Regel je AVB voor zzp'ers zelf online:

Zorgeloos ondernemen met een AVB voor zzp'ers

Als zzp’er wil je gewoon lekker ondernemen. Maar ook al ga je nog zo voorzichtig te werk, je kunt per ongeluk iemands spullen beschadigen. Of erger: letselschade veroorzaken. En als je daarvoor aansprakelijk gesteld wordt, kan dat grote financiële gevolgen hebben voor jou én je bedrijf.

Verzeker je daarom met een aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers. Bij schade blijft je privévermogen buiten schot en jij kunt gewoon blijven doen waar je goed in bent: ondernemen.

Wat is verzekerd met de Bedrijfsaansprake­lijk­heids­verzekering?

Aanvullende dekkingen voor jouw AVB

Iedere zzp’er loopt andere risico’s. Daarom kun je de AVB uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo stel je een zakelijke aansprakelijkheids­verzekering samen die precies past bij jouw zzp-bedrijf en de bijbehorende risico's.

Als zzp’er ben je met onze aansprakelijkheidsverzekering standaard verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan gehuurde en geleende spullen en eigendommen van klanten.

Deze dekkingen zijn voor zelfstandig ondernemers van groot belang. Je leent bijvoorbeeld wel eens iets van een collega-ondernemer. Een boormachine bijvoorbeeld. Of iets groters. Dan is het prettig dat je standaard goed verzekerd bent bij schade.

Ik ben zzp'er. Welke aansprakelijk­heids­verzekering heb ik nodig?

Als je een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering voor je zzp-werkzaamheden wil afsluiten, is het belangrijk om verzekerd te zijn voor de juiste schades.

Welke aanvullende dekking je nodig hebt, hangt onder andere af van je beroep, de risico's die je daarbij loopt en of je personeel inhuurt.

Klanten geven onze bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 35.000+ zzp’ers voor onze bedrijfsaansprakelijkheid

De voordelen van onze AVB voor zzp’ers

In de basis vangt een bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering de (hoge) kosten van een schadeclaim op. Maar de Univé Bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering biedt jou als zzp’er veel meer: 

De basis van onze aansprakelijkheidsverzekering bestaat uit zeven dekkingen. Klik op de dekkingen om te zien waarvoor je standaard verzekerd bent: 

Als zzp'er ben je bovendien standaard verzekerd voor spullen die je leent of huurt en eigendommen van klanten die je in bewaring hebt.

Voor zzp’ers is de premie voor je bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering fiscaal aftrekbaar. De premie wordt namelijk gezien als een kostenpost die je maakt in het belang van je bedrijf. Dit maakt een AVB voor zzp’ers zeer aantrekkelijk, omdat je onder de streep flink minder betaalt voor je AVB. 

Hoe meer zakelijke verzekeringen je afsluit, hoe hoger de korting. Heb je bijvoorbeeld al een bedrijfsautoverzekering en sluit je ook een AVB af? Dan krijg je 2% korting op je totale premie. Deze pakketkorting verrekenen wij automatisch.

Meer over pakketkorting

Heb je schade veroorzaakt en ben je daarvoor aansprakelijk? Wij handelen dit snel en vakkundig voor je af, zodat jij je kunt richten op je bedrijf. Bij schade betaal je een deel hiervan zelf: dit is het eigen risico. De rest van het schadebedrag nemen wij voor onze rekening.  

Wij hanteren standaard een laag eigen risico van € 250 bij schades die verzekerd zijn met de AVB.  

Voor aanvullende dekkingen kunnen andere eigen risico's gelden. Deze vind je op je polis.

Schade die je veroorzaakt bij anderen – zeker letselschade – kan al snel in de papieren lopen. Wij vergoeden bij schade maximaal het verzekerd bedrag dat op je polis staat. Dit verzekerd bedrag is voor jou als zzp’er € 2.500.000. We betalen dit maximaal twee keer per verzekeringsperiode. 

Als je schade hebt, dan betaal je het eigen risico dat op je polis staat. Wij betalen maximaal het verzekerd bedrag minus het eigen risico.

Met de bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering ben je overal in Europa verzekerd. Voor zakenreizen geldt dat je overal ter wereld verzekerd bent.

Sluit je een AVB voor zzp’ers af? Dan ben je standaard tot € 10.000 verzekerd als je door cybercrime schade veroorzaakt bij een ander. Lees meer informatie over Cyberhulp voor ondernemers.

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Voorwaarden en documenten

Schade melden & contact

Sluit met een gerust gevoel jouw zzp aansprakelijkheids­verzekering af

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialisten Jolanda ten Kate en Katja Osinga.