Ga naar inhoud

Woonverzekering

Vier muren, een dak en een deur; dat is uw huis. Persoonlijke spullen maken het een thuis. Met onze ruim dekkende woonverzekering zijn uw huis en spullen goed verzekerd en wordt u snel geholpen als u schade heeft.

Snel de premie van uw huis berekenen?

 • Direct hulp bij schade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

De woonverzekeringen van Univé: voor zorgeloos wonen

Natuurlijk bent u zuinig op uw woning en inboedel. Maar hoe voorzichtig u ook bent, er is altijd kans op schade. Bijvoorbeeld door brand, inbraak of extreem weer. Daarom zijn er de woonverzekeringen van Univé. U kiest zelf welke risico’s u wilt verzekeren. Bovendien krijgt u deskundig advies om schade te voorkomen. Heeft u toch schade? Dan zorgen wij voor een snelle en goede afhandeling. Zo kunt u zorgeloos wonen.

Uw woning is gegarandeerd niet onderverzekerd

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering is uw koophuis verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm, neerslag, lekkage, inbraak of een aanrijding. Heeft u schade? Dan bieden wij direct hulp. Kies voor Opstal Basis of verzeker uw woning met de dekking Opstal All Risk. Ruitbreuk en schade door ongelukjes zijn dan standaard meeverzekerd.

 • Schade aan uw woning door o.a. brand en inbraak vergoed
 • Direct hulp bij schade
 • Beoordeeld met een 8,0

Bereken uw premie

Meer over de opstalverzekering

Laptops, tablets en mobiele telefoons standaard meeverzekerd

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering van Univé zijn de spullen in uw huur- of koopwoning verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm, neerslag, lekkage, vandalisme, cybercriminaliteit en diefstal. Uw inboedel verzekeren kan met een van de drie dekkingen: Inboedel Basis, Inboedel All Risk of Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking.

 • Schade aan uw inboedel door o.a. brand, storm en diefstal vergoed
 • Standaard geen eigen risico
 • Direct hulp bij schade

Bereken uw premie

Meer over de inboedelverzekering

Meer verzekeringen rondom uw huis

Verzeker uw huis precies zoals u dat wilt. Maak bijvoorbeeld uw opstalverzekering compleet met een Univé inboedel-, rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekering. Met een kostbaarhedenverzekering zijn ook uw waardevolle sieraden en fotoapparatuur wereldwijd verzekerd. Als aanvulling op uw huisverzekering kunt u ook kiezen voor het Veilig Wonen-abonnement. Slimme services waarmee u schade beperkt én voorkomt.

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met onze woondiensten. Kies o.a. voor een alarminstallatie of cv-onderhoud. Al vanaf € 4,25 per maand.

Meer over Veilig Wonen

Kostbaarhedenverzekering

Een verzekering op maat voor uw waardevolle spullen zoals sieraden, foto- en filmapparatuur met wereldwijde dekking, als aanvulling op uw inboedelverzekering.

Over de Kostbaarhedenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt u juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Bovendien ontvangt u gratis juridisch advies.

Meer over rechtsbijstand

Aansprakelijkheidsverzekering

Uw aansprakelijkheid wereldwijd verzekerd tot een bedrag van €2.500.000. Lage maandelijkse premie en zonder eigen risico.

Meer over aansprakelijkheid

Welke verzekering past bij u? Doe de WoonCheck

Weten welke verzekeringen en diensten rondom wonen bij uw huidige situatie passen? Doe de online WoonCheck en u heeft binnen 3 minuten een helder overzicht. Het voorgestelde pakket is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start de WoonCheck

Documenten en voorwaarden bij de woonverzekering

Wilt u precies weten wat wel en niet gedekt wordt door onze woonverzekeringen en welke voorwaarden van toepassing zijn? Op de pagina Documenten bij de woonverzekering vindt u de polisvoorwaarden, algemene voorwaarden en diverse brochures. Een aantal van deze documenten kunt u ook downloaden door hieronder op de links te klikken.

Heeft u al een woonverzekering bij Univé? Uw polisblad met bijbehorende voorwaarden vindt u in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’ of in de app op het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaarten woonverzekeringen

Wat is wel en niet gedekt door onze woonverzekeringen?

Bekijk verzekeringskaarten

Univé Cyberhulp

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé Cyberhulp. Standaard bij al onze  woonverzekeringen. Zo helpen we u ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel-  en/of aansprakelijkheidsverzekering krijgt u vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

 • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
 • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé Cyberhulp

Alles over onze woonverzekeringen

Met een woonverzekering van Univé kiest u voor zorgeloos wonen. Kiest u voor een combinatie van een opstal- en inboedelverzekering, dan weet u zeker dat uw huis én spullen goed verzekerd zijn. Bovendien krijgt u automatische garantie tegen onderverzekering. Uw woning en inboedel zijn dus nooit te laag verzekerd.

Is glasschade meeverzekerd in een woonverzekering?

Glasschade is niet standaard meeverzekerd. Verzeker het glas van uw huis daarom met de aanvullende dekking Ruitbreuk binnen onze opstalverzekering en inboedelverzekering.

Verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in uw huis verzekerd tegen schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die u per ongeluk aan anderen of andermans spullen veroorzaakt.

Wat is een particuliere woonverzekering?

Een woonverzekering bestaat uit alle verzekeringen die te maken hebben met uw woonhuis. Hieronder vallen de inboedel- en de opstalverzekering. Als aanvulling kunt u uw inboedelverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een glas- of kostbaarhedenverzekering.

Verschil tussen inboedel- en opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzekert u alles wat vast zit aan uw huis tegen schade, terwijl u de losse spullen in en om huis verzekert met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht. Een opstalverzekering wordt vaak verplicht als u een hypotheek afsluit voor uw huis.

Pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op uw gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering van Univé krijgt u 1% korting op de totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% en verrekenen wij automatisch. Lees meer over pakketkorting.

Mobiele telefoon en laptop meeverzekerd?

Uw mobiele telefoon, smartphone (bijvoorbeeld uw iPhone), laptop en tablet zijn standaard meeverzekerd tegen schade in onze inboedelverzekeringen. Wilt u uw elektronische apparaten ook verzekeren tegen ongelukjes? Kies dan voor Inboedel All Risk.

Meer dan een woonverzekering

Bij Univé vinden we het belangrijk dat je je zeker voelt, daarom doen we meer dan verzekeren. We vertellen je er meer over in onze nieuwe tv-commercial

Veelgestelde vragen over onze woonverzekering

Met een woonverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw huis die ontstaat door bijvoorbeeld storm, brand en inbraak. Ook is uw inboedel verzekerd. U kunt de premie voor zowel opstal als inboedel in één keer berekenen.

Heeft u een koophuis? Dan stelt een hypotheekverstrekker een opstalverzekering verplicht.

U heeft een inboedelverzekering nodig om de losse spullen in uw huis te verzekeren tegen schade als gevolg van diefstal en een aantal andere oorzaken. Denk aan uw meubels, laptop, televisie en gordijnen. Een inboedelverzekering is niet verplicht.
Een opstalverzekering dekt de schade aan uw huis en bv. tuinschuttingen door brand, storm, diefstal, water en andere oorzaken. Alles wat vastzit aan uw huis valt onder deze verzekering. Bijvoorbeeld: een inbouwkeuken, garage, schutting, parketvloer, cv-ketel, maar ook zonnepanelen en de eventuele laadpaal voor uw elektrische auto. Als huurder heeft u geen opstalverzekering nodig. Maar bent u eigenaar van de woning, dan is de opstalverzekering vaak verplicht bij het afsluiten van de hypotheek.

Met een opstalverzekering verzekert u uw huis en alles wat aan het huis vast zit, zoals een keuken of verlijmde houten vloer. Een inboedelverzekering verzekert uw losse spullen tegen diefstal of schade. De combinatie van een opstal- en inboedelverzekering wordt de woonverzekering genoemd. U kunt de premie voor zowel inboedel als opstal in één keer berekenen.

Een woonverzekering bestaat uit alle verzekeringen die te maken hebben met uw woonhuis. Hieronder vallen de inboedelverzekering, de opstalverzekering. Met een woonverzekering kunt u in een keer woning én inboedel goed verzekeren.  

Heeft u schade aan uw woning? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Meer informatie over de woonverzekering

Alle veelgestelde vragen over de woonverzekering

Hulp bij woonschade?

Univé staat voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Hulp bij woonschade

Wat kunt u het beste doen bij woonschade?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak zo mogelijk foto’s van de schade.
 • Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Doe na een inbraak altijd aangifte.

Meer over opstalschade

Meer over inboedelschade

Uw woonschade melden

Online
24 uur per dag woonschade melden

Telefonisch
Bel Univé via 0592 348 999
Openingstijden variëren per regio

Persoonlijk
Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Persoonlijk advies?

Maak een afspraak in uw dichtstbijzijnde Univé-winkel. Liever telefonisch contact of even beeldbellen met uw adviseur? Dat kan ook.

Afspraak maken

Ook interessant naast de woonverzekering

Direct online regelen