Ga naar inhoud

Verandert mijn premie als ik mijn huis verduurzaam?

Nee, de premie van je woonverzekering verandert niet als je jouw huis verduurzaamt. Je hoeft je verduurzamingen in je woning niet door te geven aan je verzekering. De herbouwwaarde van je huis verandert wel. Hoe het precies zit leggen we hieronder uit. 

Waarom verandert mijn premie niet als ik mijn huis verduurzaam? 

Bij je woonverzekering van Univé staat er geen verzekerd bedrag op je polis. We geven je namelijk garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat je zeker weet dat je goed verzekerd bent bij schade. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Omdat er geen verzekerd bedrag op je polis staat, hoef je deze ook niet te verhogen na het verduurzamen. Daarom verandert de premie voor je woonverzekering niet.  

Zijn de verduurzamingen in huis onderverzekerd als mijn premie niet verandert? 

Door je huis te verduurzamen wordt je huis meer waard. Dat komt doordat verduurzamen zorgt voor een beter energielabel van je huis. Je huis kan energielabel A tot en met G hebben. Hoe beter het energielabel is, hoe minder energie je verbruikt in het huis. De verduurzamingen in je huis blijven goed verzekerd, ook als je premie niet verandert. Bij Univé hebben we namelijk garantie tegen onderverzekering van je opstal (je huis). Dat betekent dat je de volledige waarde van je verduurzamingen vergoed krijgt bij schade. Bijvoorbeeld bij een brand in je huis. We gaan hierbij uit van de herbouwwaarde. Dit zijn de kosten die nodig zijn om je huis op dezelfde manier en op dezelfde plek opnieuw op te bouwen.    

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen? 

Wil je ook energie besparen en de waarde van je huis verhogen door te verduurzamen? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. We zetten er een aantal voor je op een rij: 

Het verduurzamen van je huis kost geld. Je kunt bij de overheid subsidie aanvragen voor een deel van deze kosten. Denk aan een subsidie voor je warmtepomp of een subsidie voor je isolatie

Verduurzamingen in je huis verzekeren 

Het verduurzamen van je huis kost geld. Daarom wil je dit goed verzekeren tegen schade. Verduurzamingen die vastzitten aan je huis, zoals zonnepanelen of isolatie, zijn verzekerd met de opstalverzekering. Verduurzamingen die niet vastzitten aan je huis, zoals een mobiele lader voor je elektrische auto, zijn verzekerd met de inboedelverzekering. 

Sluit een woonverzekering af voor de verduurzamingen in je huis 

Wil jij de verduurzamingen in je huis goed verzekeren tegen schade? Sluit dan een opstal- en/of inboedelverzekering af. Hiermee zijn jouw zonnepanelen, zonneboiler en andere verduurzamingen verzekerd tegen schade door onder andere brand, lekkage en storm.  

Premie berekenen opstalverzekeringPremie berekenen inboedelverzekering