Ga naar inhoud

Laptop gestolen en je verzekering

Er is ingebroken in je huis en je laptop is gestolen. Heel vervelend omdat je je laptop regelmatig gebruikt. Maar een nieuwe kopen kost geld. Je laptop valt onder de inboedelverzekering. We leggen je uit hoe het zit als je laptop gestolen is.  

Laptop gestolen uit je huis 

Is er bij jou in huis ingebroken en is je laptop gestolen? Gelukkig verzekert de inboedelverzekering je laptop dan. Een inbraak is al vervelend genoeg. Dan is het fijn als je verzekering een financiële vergoeding regelt voor een nieuwe laptop. Al wil je het liefst natuurlijk een inbraak voorkomen.

Man in keuken met laptop gestolen

Laptop gestolen buiten je huis 

Ben je op pad met je laptop en wordt je laptop dan gestolen? Dit is verzekerd met de inboedelverzekering met aanvullende Mobiele Elektronica dekking. Hiermee is je laptop buitenshuis in heel Nederland verzekerd tegen schade en diefstal. Ook als je laptop uit je auto wordt gestolen. En ook handig, huisongelukjes zijn ook verzekerd.

Laptop gestolen uit je auto 

Het kan zijn dat je laptop uit je auto gestolen wordt. Met de dekking Mobiele Elektronica is je laptop dan verzekerd tegen diefstal. Wel is het zo dat de auto op het moment van de diefstal afgesloten moest zijn en dat de laptop niet in het zicht lag. 

Laptop gestolen op reis 

Als je jouw laptop meeneemt op reis buiten Nederland, is deze niet verzekerd met je inboedelverzekering. Wil je op reis verzekerd zijn tegen diefstal van je laptop? Sluit dan een reisverzekering af met de dekking Bagage en geld.  

Welke schade aan je laptop vergoedt de inboedelverzekering? 

Met de Univé Inboedelverzekering kun je, naast diefstal, je laptop verzekeren voor: 

  • Brandschade 
  • Waterschade bij lekkage 
  • Huisongelukjes, zoals het laten vallen van je laptop (met de aanvullende Mobiele Elektronica dekking). 

Wil je meer weten over de dekking van onze inboedelverzekering? Bekijk dan de verzekeringskaart

Hoeveel vergoedt mijn verzekering als mijn laptop gestolen is? 

Is je laptop gestolen? Dan kun je je schade melden bij Univé. Je krijgt dan een vergoeding om een nieuwe laptop te kopen. Die vergoeding bepalen we met de dagwaarde. De dagwaarde is de waarde die je laptop op dat moment heeft. Is die waarde meer dan 40% van het bedrag dat een nieuwe laptop zou kosten? Dan krijg je het hele aankoopbedrag van ons (de nieuwwaarde). Als de dagwaarde minder dan 40% is, dan betalen we je de dagwaarde. Hiermee kun je een nieuwe laptop kopen.  

Laptop gestolen: verzekering inschakelen

Je moet snel handelen als je laptop gestolen is. Doe eerst aangifte van de diefstal bij de politie. Neem daarna contact op met je verzekeraar. Ben je bij Univé verzekerd, dan gaan we snel voor je aan de slag met de schadeafhandeling. Je hebt meerdere opties om bij ons een gestolen laptop te melden:  

  • Doe het online via Mijn Univé.  
  • Maak gebruik van de Univé App. Heb je die nog niet, dan kun je die hier downloaden.  
  • Of kies voor persoonlijk contact met een Univé medewerker. Ga dan naar een van onze winkels

Vragen over je gestolen laptop en je verzekering? Neem contact op  

Heb je vragen over de afhandeling van jouw schade na diefstal of inbraak? Of wil je meer weten over de dekking van onze inboedelverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.