Ga naar inhoud

AirPods gestolen en je verzekering

Niets zo heerlijk als je favoriete muziek of een podcast luisteren via je AirPods. Maar wat nu als je AirPods gestolen of kwijt zijn? Zijn deze draadloze koptelefoons dan verzekerd? Dat is afhankelijk van de door jou afgesloten woonverzekeringen en extra dekkingen. Hier vind je meer informatie over gestolen AirPods en je verzekering.

AirPods vallen onder je inboedelverzekering 

Met een inboedelverzekering zorg je ervoor dat al je losse spullen in huis zoals je meubels, serviesgoed en kleding verzekerd zijn. Maar ook huisdieren en diefstalgevoelige inboedel (zoals sieraden en elektronica) vallen onder de verzekerde inboedel.  

AirPods vallen onder je diefstalgevoelige inboedel. Nog specifieker: ze horen bij je mobiele elektronica (namelijk mobiele geluidsdragers en accessoires). Mobiele elektronica is op je inboedelverzekering standaard meeverzekerd voor schades die niet ontstaan zijn door huisongelukjes. Heb je de aanvullende dekking Mobiele Elektronica afgesloten? Dan zijn ook huisongelukjes binnen en buiten de woning verzekerd in heel Nederland. Ook diefstal van jouw AirPods buiten je huis is verzekerd met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica. Je hoeft hier dus niet de Buitenshuis dekking voor af te sluiten. Dat doe je natuurlijk wel als je wilt dat je andere inboedel buitenshuis verzekerd is. 

vrouw met airpods gestolen verzekering

AirPods verzekeren bij aankoop 

Je kunt ook op het moment dat je AirPods koopt een speciale verzekering afsluiten. Ze zijn dan beschermd tegen diefstal of schade. Maar bedenk dat dit dus niet nodig hoeft te zijn als je al een inboedelverzekering met dekking voor Mobiele Elektronica bij Univé hebt afgesloten. Anders betaal je dubbel om je AirPods te verzekeren. En dat zou een beetje zonde zijn. 

Inboedelverzekering voor je AirPods afsluiten 

Wil je er zeker van zijn dat je goed verzekerd bent op het moment dat je AirPods gestolen worden of beschadigd raken? Sluit dan online een inboedelverzekering bij Univé af. Bereken hieronder direct de bijbehorende premie. 

Bereken je premie voor je inboedelverzekering  

Of lees meer over AirPods verzekeren