Ga naar inhoud

Laptop met schade en je inboedelverzekering

Je laptop kost veel geld als je het koopt. Je bent er daarom zuinig op. Toch kan het gebeuren dat je laptop kapotgaat. Hoe zit het dan met je verzekering? We leggen het je uit.

Laptop laten vallen en je verzekering 

Een laptop neem je gemakkelijk ergens mee naar toe. Dat is een voordeel. Tegelijkertijd kan het zomaar gebeuren dat je je laptop dan laat vallen. Hoe zit het met je verzekering als je laptop gevallen is of je deze per ongeluk zelf hebt laten vallen? De Univé Inboedelverzekering met Mobiele Elektronica dekking vergoedt schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten. Dus als het beeldscherm van je laptop kapotgaat omdat je laptop gevallen is, vergoedt je inboedelverzekering de reparatie. 

Heeft iemand anders je laptop laten vallen? Dan is je laptop verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering van die persoon. Heeft die persoon geen verzekering? Dan vergoedt je inboedelverzekering de schade aan je laptop alsnog. 

Gezin laptop kapot keukentafel

Waterschade aan je laptop en je inboedelverzekering 

Als je achter je laptop zit, heb je vast een glas drinken bij de hand. Dan kan het gebeuren dat je deze per ongeluk omstoot over je toetsenbord. Soms is er niets aan de hand, maar soms heeft je laptop waterschade. Gelukkig ben je goed verzekerd met de inboedelverzekering als je laptop nat is geworden. Je hebt hiervoor wel de aanvullende dekking Mobiele Elektronica nodig. Dan zijn huisongelukjes namelijk verzekerd, dus ook wanneer je drinken over je laptop knoeit. 

Welke schade aan je laptop vergoedt de inboedelverzekering? 

Je laptop is in je huis standaard verzekerd voor schade door inbraak, brand en lekkage. Buiten je huis is je laptop alleen verzekerd als je de aanvullende Mobiele Elektronica dekking hebt. Dit geldt in heel Nederland. Ook huisongelukjes, zoals vallen en stoten, zijn met deze dekking verzekerd.  

Je laptop is in het buitenland niet verzekerd met de inboedelverzekering. Sluit hiervoor een aanvullende Kostbaarhedenverzekering of Reisverzekering met de dekking Bagage en geld af. Ook slijtage en beschadiging bij normaal gebruik is niet verzekerd. Bijvoorbeeld als er krasjes op komen. Ook het kwijtraken van je laptop is niet verzekerd met je inboedelverzekering. 

Wil je meer weten over de dekking van onze inboedelverzekering voor je laptop of je spullen? Bekijk dan de verzekeringskaart

Hoeveel vergoedt mijn verzekering als mijn laptop kapot is? 

Is je laptop beschadigd of kapot? Dan kun je je schade melden bij Univé. Als het niet te repareren is, dan krijg je een vergoeding. We kijken naar de waarde die je laptop op dit moment heeft (de dagwaarde). Is die waarde meer dan 40% van het bedrag dat een nieuwe laptop zou kosten? Dan krijg je het aankoopbedrag voor een vergelijkbare laptop van ons (nieuwwaarde). Is de dagwaarde minder dan 40%? Dan betalen we je de dagwaarde. Je krijgt een maximale vergoeding van € 15.000.  

Heb je gekozen voor een eigen risico bij je inboedelverzekering? Dan betalen we je het bedrag min het eigen risico. 

Laptop kapot? Meld het bij je inboedelverzekering 

Heb je schade aan je laptop? Meld dit eenvoudig online via Mijn Univé of de Univé App. Heb je liever contact met een medewerker van Univé? Neem dan contact op met onze Klantenservice of een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Meld je schade in Mijn Univé