Ga naar inhoud

Valt je laptop onder de inboedelverzekering?

Een laptop kopen kost veel geld. Het is daarom logisch dat jij je laptop goed wilt verzekeren. Gelukkig valt je laptop vaak onder de inboedelverzekering. Is de laptop van jezelf en gebruik je deze in je eigen huis? Dan is deze standaard verzekerd voor schade door brand, lekkage of inbraak.

Valt mijn laptop buitenshuis onder de inboedelverzekering?

Neem jij je laptop vaak mee naar een andere plek? Dan is je laptop met je inboedelverzekering niet standaard verzekerd. Met de aanvullende Mobiele Elektronica dekking is je laptop buitenshuis wel verzekerd tegen schade en diefstal. Je laptop is dan ook verzekerd tegen huisongelukjes. Dat is fijn als je deze per ongeluk laat vallen. Of als je koffie knoeit over je toetsenbord. 

Gezin laptop inboedel

Valt mijn laptop onder de inboedelverzekering als ik op reis ga?

Ga je op vakantie naar het buitenland en neem je je laptop mee? Dan is deze niet verzekerd met de inboedelverzekering. Sluit hiervoor een aanvullende Kostbaarhedenverzekering af. Hiermee zijn al je waardevolle spullen wereldwijd verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Heb je al een reisverzekering met de aanvullende dekking Bagage en geld? Hiermee is je laptop ook buiten Nederland verzekerd tegen schade en diefstal voor € 1.000, € 2.500 of € 3.500.

Valt mijn zakelijke laptop ook onder de inboedelverzekering?

Ben jij ondernemer of zzp’er en heb je daar een laptop voor gekocht? Dan is deze niet verzekerd met je inboedelverzekering. Sluit hier een inventarisverzekering voor af. Heb je je laptop privé gekocht en gebruik je deze ook voor je werk? Dan is je laptop wel verzekerd met de inboedelverzekering.

Is mijn laptop verzekerd met de inboedelverzekering als iemand anders het beschadigd?

Heb jij je laptop aan iemand uitgeleend en ontstaat er dan schade? Dat is vervelend voor jullie allebei. Gelukkig is je laptop dan verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering van de persoon die jouw laptop beschadigd heeft. Heeft die persoon geen aansprakelijkheidsverzekering? Dan is de schade alsnog verzekerd met je inboedelverzekering. Let er dan wel op dat je de juiste dekking hebt. Voorbeeld: heeft iemand jouw laptop kapot gemaakt bij die persoon thuis? Dan heb je een Mobiele Elektronica dekking nodig om goed verzekerd te zijn.

Wanneer is mijn laptop niet verzekerd met de inboedelverzekering?

Niet alle schade is verzekerd met je inboedelverzekering. Bijvoorbeeld krassen en deuken die ontstaan omdat je het veel gebruikt. Ben je je laptop kwijtgeraakt? Dan ben je ook niet verzekerd met de inboedelverzekering.