Ga naar inhoud

Je smartwatch verzekeren

Bij Univé kun je ook jouw smartwatch, zoals je Apple Watch, verzekeren. Deze verzeker je gemakkelijk met je inboedelverzekering. Dan heb je voor jouw smartwatch een goede verzekering tegen schade en diefstal.

Smartwatch in inboedelverzekering 

In en om je huis is jouw smartwatch onderdeel van je inboedel. Daarom kun je deze bij Univé ook meeverzekeren bij jouw inboedelverzekering. Je smartwatch en andere mobiele apparaten zijn hiermee verzekerd tegen schade door brand en lekkage in en om je huis. Ook diefstal van je smartwatch uit je huis is standaard verzekerd. 

Is mijn smartwatch verzekerd als ik het laat vallen? 

Wil jij je smartwatch verzekeren voor schade doordat je het laat vallen? Dat doe je zo: je sluit bij je inboedelverzekering de aanvullende dekking Mobiele Elektronica af. Daarmee is jouw smartwatch ook verzekerd tegen schade bij huisongelukjes, zoals vallen en stoten. Ook je laptop, tablet, mobiele telefoon of ander mobiele elektronica verzekeren voor huisongelukjes en schade of diefstal buiten je huis. 

Tot welk bedrag is mijn smartwatch verzekerd? 

Is je smartwatch beschadigd en kun je deze niet meer herstellen? Dan krijg je met de inboedelverzekering de nieuwwaarde (het aankoopbedrag) vergoed als de dagwaarde (huidige waarde) meer is dan 40% van de nieuwwaarde. Is de dagwaarde minder dan 40% van de nieuwwaarde en kun je het niet repareren? Dan krijg je de dagwaarde vergoed. We berekenen de dagwaarde van jouw smartwatch met een afschrijvingstabel. In onze afschrijvingslijst zie je hoe wij de afschrijving precies bepalen. 

Met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica zijn jouw mobiele apparaten tot een bedrag van € 15.000 verzekerd. Je krijgt dus maximaal € 15.000 vergoed voor diefstal of schade buiten je huis of als je je smartwatch laat vallen. 

Je smartwatch buitenshuis verzekeren 

Een smartwatch draag je niet alleen in huis, maar ook buiten. Daarom is het verstandig om je smartwatch ook buiten de deur te verzekeren. Dit kan ook met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica. Deze sluit je af bij je inboedelverzekering, en dan is je smartwatch ook buiten je huis verzekerd. De dekking geldt voor heel Nederland. 

Is mijn smartwatch ook op vakantie verzekerd? 

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, is je smartwatch hier niet verzekerd met je inboedelverzekering. Met een Mobiele Elektronica dekking ben je wel verzekerd tijdens vakanties in Nederland. Ga je naar het buitenland, en wil je dat je smartwatch hier ook verzekerd is? Sluit dan een reisverzekering af. 

Bij je reisverzekering kun je de aanvullende dekking Bagage en geld afsluiten. Hiermee verzeker je alle spullen die je meeneemt. Dus niet alleen je smartwatch, maar ook bijvoorbeeld je kleding en je koffers. Ook contant geld dat je meeneemt is verzekerd. 

Je smartwatch verzekeren bij Univé 

Bij Univé kun je jouw smartwatch overal verzekeren. Of hij nu thuis op je nachtkastje ligt of om je pols zit op vakantie. Dit is verstandig, want een smartwatch is waardevol. Schade kan je daarom veel geld kosten als je niet verzekerd bent. Maar ook voor je gestolen smartwatch wil je goed verzekerd zijn.

Een inboedelverzekering en/of reisverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk zelf af via onze website. Daarbij is het ook mogelijk om gelijk de aanvullende dekkingen af te sluiten die jij wilt.  

Bekijk onze inboedelverzekering