Ga naar inhoud

Tablet/ipad kapot, ben ik verzekerd?

Het kan zomaar gebeuren. Je tablet of iPad gaat kapot. We leggen je graag uit hoe je verzekerd bent wanneer dit gebeurt.   

Hoe is je tablet of iPad kapotgegaan?  

  • Brandschade: Schade aan je tablet of iPad door brand, onstaan in je woning is standaard meeverzekerd. 

  • Ongelukjes: Je tablet of iPad laten vallen in huis of water over je toestel gemorst? Dit is alleen verzekerd als je de mobiele elektronica dekking hebt bij je inboedelverzekering. Het gaat in dit geval om ongelukjes die gebeurd zijn in en buiten je woning. 
  • Waterschade: Waterschade door lekkage in huis? Dit is standaard meeverzekerd in je inboedelverzekering. Heb je zelf waterschade aan je tablet of iPad veroorzaakt, omdat je deze per ongeluk in bad hebt laten vallen? Dit niet standaard meeverzekerd. Voor dit soort ongelukken heb je de aanvullende mobiele elektronica dekking bij je inboedelverzekering nodig. 
  • Inbraak of diefstal: Is er bij je ingebroken en is je tablet of iPad hierdoor beschadigd? Dit is standaard meeverzekerd in je inboedelverzekering. Wordt je tablet of iPad gestolen, terwijl je op pad was? Dan is dit alleen verzekerd als je de  mobiele elektronica dekking bij je inboedelverzekering hebt. 

Meld schade direct online 

Tablet of iPad kapot en je eigen risico  

Je kapotte tablet of iPad verzekeren met de Univé Inboedelverzekering? Het is goed om te weten dat onze inboedelverzekering standaard geen eigen risico kent. Je kunt er zelf voor kiezen om een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 te hanteren. Door een hoger vrijwillig eigen risico te kiezen, verlaag je je maandpremie.   

Wat betaalt Univé bij een kapotte tablet of iPad 

Je tablet of iPad is kapot. Erg vervelend. Het is goed om eerst te controleren hoe je verzekerd bent. Heb je een inboedelverzekering met mobiele elektronica dekking? Dan is schade in veel gevallen verzekerd.  

Soms wordt de dagwaarde gehanteerd, in andere gevallen de nieuwwaarde. Hoe zit dat precies? Is de schade aan je tablet of iPad niet meer te herstellen en is je tablet of iPad vrij nieuw én in goede conditie. Lees hieronder tot welke termijn je de nieuwwaarde van je telefoon kunt ontvangen: 

  • Nieuwwaarde van je tablet/iPad < € 250: 2 jaar en 5 maanden   

  • Nieuwwaarde van je tablet/iPad ≥ € 250: 3 jaar

Is je tablet of iPad ouder dan bovenstaande afschrijvingsperiode? Dan wordt de dagwaarde gehanteerd. De dagwaarde is de nieuwaarde min een bedrag voor veroudering en slijtage.  

Kijk voor meer informatie over de afschrijving en hoe dit berekend wordt op de afschrijvingslijst.

meisje achter tablet

Vragen over je kapotte tablet of iPad? Wij helpen je verder

Controleer op de polis hoe je bent verzekerd. Wil je de schade aan jouw kapotte tablet of iPad claimen op je inboedelverzekering? Dit kan eenvoudig online via Mijn Univé of in de Univé App. Zit je nog met vragen of vind je het prettig om een medewerker te spreken? Neem dan contact op met onze Klantenservice of een Univé-winkel bij jou in de buurt.