Ga naar inhoud
Wintersportvakantie in Zwitserland met wintersportreisverzekering
Wintersportvakantie in Zwitserland met wintersportreisverzekering

Wintersport in Zwitserland

Wintersportvakantie vieren in Zwitserland

Als je aan wintersport denkt, is Zwitserland waarschijnlijk één van de eerste landen die in je opkomt. En dat is ook niet gek. Zwitserland staat namelijk bekend om mooie gebergtes, bijzondere landschappen en sneeuwzekere skigebieden. Lees op deze pagina meer over een wintersportvakantie in Zwitserland.

Ontdek meer over wintersport in Zwitserland

Met tal van gezellige bars en restaurants heeft Zwitserland meer dan genoeg plekken waar je een fijne après-ski kunt beleven. Je kunt hier genieten van typische Zwitserse specialiteiten, zoals kaasfondue of raclette. Een perfecte manier om weer lekker op te warmen en tot rust te komen na een actieve dag in de sneeuw.

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

  1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
  2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
  3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
  4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
  5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
  6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
  7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
  8. Let op tekens, markeringen en borden.
  9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
  10. Legitimatieplicht.

Zwitserland kent hoge gebergtes: het land heeft maar liefst 7 bergen met pieken hoger dan 4,5 km. Vanwege de grote hoogte is het hier zeker in de winter erg koud, waardoor de skigebieden vrij sneeuwzeker zijn. Het wintersportseizoen loopt hier van begin december tot eind april. Op sommige plekken is het zelfs mogelijk om in mei nog te gaan skiën of snowboarden.

Omdat Zwitserland een groot land is met veel bergen, heb je hier een grote keuze in skigebieden. Er zijn geschikte gebieden voor gezinsvakanties of mensen die voor het eerst op ski’s staan, maar ook gebieden die perfect zijn voor ervaren skiërs en avonturiers. Er komen jaarlijks veel toeristen naar Zwitserland voor wintersport, maar omdat de skigebieden zo groot zijn, heb je toch de ruimte.

Zwitserland heeft honderden kilometers aan pistes waar je naar hartenlust kunt snowboarden of skiën. Maar dat is niet alles: het land heeft namelijk ook een groot aanbod aan langlaufloipes, waar je trektochten kunt beleven met de mooiste uitzichten over de bergen. 

Je kunt in Zwitserland op verschillende plekken ook andere wintersporten doen, zoals rodelen of ijsklimmen. Ook gewone wandelpaden, waar je rustig kunt wandelen door de Zwitserse natuur, zijn hier meer dan genoeg aanwezig.

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport