Ga naar inhoud
Wintersport in Canada met een wintersportverzekering
Wintersport in Canada met een wintersportverzekering

Wintersport in Canada

Wintersportvakantie vieren in Canada

Van de Rocky Mountains in het westen tot de Appalachen in het oosten: Canada heeft meer dan genoeg bergen waar je kunt skiën of snowboarden. Canada heeft een wilde natuur en is daardoor een perfecte wintersportbestemming voor de avonturier. Bovendien zijn de bergen van Canada door de noordelijke ligging erg sneeuwzeker. Lees op deze pagina meer over wintersport in Canada.

Ontdek meer over wintersport in Canada

Je kunt ook in de Canadese wintersportgebieden terecht voor een gezellige après-ski. De Canadese bevolking staat wereldwijd bekend als vriendelijk en gastvrij. Dit zul je zeker merken als je een bar of restaurant in Canada binnenstapt. De sfeer is hier vaak gemoedelijk en gezellig, met (bord)spelletjes en muziek. Ook kun je hier proeven van Canadese lekkernijen, zoals poutine.

Dankzij de uitgestrekte berggebieden vind je in Canada weinig skigebieden met minder dan 100 km aan pistes. Vanwege de grootte hebben de skigebieden vaak meer dan genoeg mogelijkheden voor skiërs en snowboarders van elk ervaringsniveau.  

Als je zelf beginner bent of met je kinderen op vakantie gaat, kun je hier terecht op de makkelijke pistes. Ben je juist gevorderd en zoek je wat meer uitdaging? Dan kun je je hier uitleven op de smallere, steilere pistes.

Voor je wintersportvakantie naar Canada is het verstandig om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als je bijvoorbeeld ziek wordt tijdens je vakantie, of als je spullen kwijtraakt. Zeker als je op wintersport gaat, is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Aan wintersport heeft namelijk risico’s, zoals het maken van een val waarbij je iets kunt breken. Een reisverzekering - met de aanvullende wintersportdekking - sluit je bij Univé gemakkelijk en snel online af.

Canada is één van de meest noordelijk gelegen landen ter wereld. Een deel van het land ligt boven de poolcirkel. Daarom heb je hier erg koude winters: zeker hoog in de bergen liggen de gemiddelde maandtemperaturen in Canada ver onder de nul. In sommige Canadese wintersportgebieden valt wel 9 meter sneeuw in de winter. Ter vergelijking: in veel Europese wintersportgebieden, bijvoorbeeld in Zwitserland of Oostenrijk, is dit vaak zo’n 4 of 5 meter.

De hoge bergketens van Canada lenen zich in de winter uitstekend voor een mooie ski- of snowboardvakantie. Maar er zijn in Canada nog veel meer mogelijkheden om avonturen te beleven op het ijs. Je kunt hier bijvoorbeeld ook ijsklimmen op bevroren watervallen of schaatsen op bevroren meren.  

Daarnaast kun je in Canada ook hondensledetochten doen. Hierbij maak je op een slee met husky’s een trektocht door de uitgestrekte Canadese natuur. Het is ook mogelijk om zelf een tocht te maken op een sneeuwscooter. Voor de echte avonturiers is heliskiën ook een optie. Hierbij word je met een helikopter afgezet op een berg waar je niet met een skilift kunt komen. Zo heb je dus alle ruimte om alleen van een uitdagende, steile helling af te skiën.

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport