Ga naar inhoud
Wintersport in Frankrijk met een wintersportverzekering
Wintersport in Frankrijk met een wintersportverzekering

Wintersport in Frankrijk

Wintersport vieren in Frankrijk

Frankrijk is een fijne bestemming voor de zomer, maar je kunt ook goed wintersporten in Frankrijk. In Frankrijk liggen de Alpen en de Pyreneeën. Door de hoogte van de Franse skigebieden en de vele gletsjers ben je in de winter zeker van veel sneeuw. Frankrijk heeft prachtige brede pistes voor alle niveaus. Lees op de pagina tips en informatie voor een wintersportvakantie in Frankrijk.

Ontdek meer over wintersport in Frankrijk

Na een dag op de latten is het wel prettig als je je kunt ontspannen en opwarmen. Dat kan in de Franse skigebieden. Er zijn hier namelijk meer dan genoeg gezellige kroegen en restaurants waar je na een dag in de sneeuw tot rust kunt komen. Bovendien kun je bij de après-ski in Frankrijk genieten van heerlijke Franse specialiteiten, zoals boeuf bourguignon. Daarbij kun je natuurlijk ook een lekker Frans wijntje drinken. 

In Frankrijk vind je veel grote skigebieden, met honderden kilometers aan piste. Ook zijn veel van deze gebieden aaneengesloten, waardoor je makkelijk van het ene gebied naar het andere kunt gaan. Zo ben je tijdens je vakantie niet beperkt tot één skigebied.  

Bovendien heb je in de Franse skigebieden mogelijkheden voor elk ervaringsniveau. De pistes zijn namelijk gevarieerd in moeilijkheid. Je kunt dus goed terecht in Frankrijk als je bijvoorbeeld voor het eerst met je kinderen op wintersportvakantie gaat. Maar ook als je al veel ervaring hebt op de latten en juist een uitdaging zoekt.

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

  1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
  2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
  3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
  4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
  5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
  6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
  7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
  8. Let op tekens, markeringen en borden.
  9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
  10. Legitimatieplicht.

Voor je wintersportvakantie naar Frankrijk is het verstandig om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als je bijvoorbeeld ziek wordt tijdens je vakantie, of als je spullen kwijtraakt. Zeker als je op wintersport gaat, is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Aan wintersport heeft namelijk risico’s, zoals het maken van een val waarbij je iets kunt breken. Een reisverzekering met wintersportdekking sluit je bij Univé gemakkelijk en snel online af.

De Franse sneeuwgebieden hebben vaak een erg hoge ligging, zeker die in de Alpen. De temperaturen komen hier in de winter zelden boven nul, waardoor de pistes erg sneeuwzeker zijn. Het wintersportseizoen duurt in Frankrijk van december tot mei, waarvan januari tot en met maart de beste maanden zijn. Omdat op de meeste pistes sneeuwkanonnen staan, kun je ook rekenen op sneeuw als de winter iets minder koud is.

Naast skiën en snowboarden zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om de sneeuwpret te beleven. Je hebt in sommige Franse wintersportgebieden namelijk ook langlaufloipes, waar je prachtige lange tochten kunt maken. In de hoge Franse bergen heb je namelijk altijd een mooi uitzicht over de omgeving. Daarnaast kun je ook heerlijk wandelen door de bergen om het gebied te verkennen.

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport