Ga naar inhoud
Wintersport in Slowakije met een wintersportverzekering
Wintersport in Slowakije met een wintersportverzekering

Wintersport in Slowakije

Wintersportvakantie vieren in Slowakije

Slowakije is een land met steile gebergten. De ervaren skiër kan zich hier helemaal uitleven. Maar ook als je wat minder ervaring op de latten hebt, of als je met je gezin op wintersport gaat, kun je in Slowakije een mooie vakantie beleven. Lees hier tips en informatie over wintersporten in Slowakije.

Ontdek meer over wintersport in Slowakije

In Slowakije heb je vooral in de grotere skicentra après-skigelegenheid. In kleinere skidorpjes is dit niet altijd aanwezig. In de grotere centra vind je vaak wel veel bars en restaurants waar je na een dag op de latten lekker kunt ontspannen. Hier kun je ook de lokale specialiteiten proeven, zoals Slowaakse schapenkaas of 'spishska pohutka' (goulash met aardappelpannekoeken).  

In Slowakije vind je het hoge Tatragebergte, dat langs de grens met Polen ligt. Met een lengte van 80 km is dit het kleinste hooggebergte van Europa, maar de Tatra is daarom niet minder indrukwekkend. De hoogste piek van dit gebergte ligt op maar liefst 2.655 m, en er zijn in dit gebergte 25 bergtoppen die boven de 2.500 m uitsteken.

Als je dus een ervaren skiër of snowboarder bent en steile pistes zoekt, zit je hier goed. Daarnaast kun je ook prachtige wandelingen maken in het gebergte, met uitzicht op de besneeuwde toppen en heldere meren daartussen.

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

  1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
  2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
  3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
  4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
  5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
  6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
  7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
  8. Let op tekens, markeringen en borden.
  9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
  10. Legitimatieplicht.

In Slowakije kun je allerlei vormen van wintersport beoefenen. Op de pistes kun je heerlijk skiën en snowboarden, en er zijn mogelijkheden voor elk ervaringsniveau. Ook is er een aantal langlaufloipes, waar langlaufers mooie tochten kunnen maken. Tijdens deze tochten ontbreekt het door de hoge ligging nooit aan mooie uitzichten.

Omdat de bergen in Slowakije zo hoog zijn en het land koude winters heeft, zijn de pistes hier vrij sneeuwzeker. Het wintersportseizoen duurt hier daarom ook van begin december tot eind april. Soms, als er een zeer koude of lange winter is, kun je hier zelfs tot halverwege mei terecht op de pistes.

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport