Ga naar inhoud
Wintersportvakantie in Turkije met wintersportreisverzekering
Wintersportvakantie in Turkije met wintersportreisverzekering

Wintersport in Turkije

Wintersportvakantie vieren in Turkije

Turkije is bij Nederlanders nog vrij onbekend als wintersportbestemming. Toch kun je ook hier in de winter heerlijk skiën of snowboarden. Turkije is namelijk een land met hoge bergen, waarvan de hoogste, Ararat, tot maar liefst 5.185 meter reikt. Zowel ervaren skiërs en snowboarders als beginners en gezinnen kunnen zich ‘s winters prima vermaken op de Turkse pistes. Meer weten over wintersport in Turkije? Je leest het op deze pagina.

Ontdek meer over wintersport in Turkije

Wintersport in Turkije is over het algemeen goedkoper dan in de populaire Alpenlanden zoals Zwitserland. Dat maakt het land een geschikte bestemming als je op wintersportvakantie wilt met een kleiner budget. Verblijf, skipassen en eten en drinken zijn allemaal vriendelijk geprijsd. 

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

  1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
  2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
  3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
  4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
  5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
  6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
  7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
  8. Let op tekens, markeringen en borden.
  9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
  10. Legitimatieplicht.

Op de pistes van de Turkse skigebieden kun je heerlijk skiën en snowboarden. Er zijn pistes geschikt voor beginners en kinderen, pistes voor redelijk gevorderden en pistes voor wintersporters met veel ervaring. Maar er zijn meer wintersportactiviteiten die je in Turkije kunt doen.

In sommige wintersportgebieden liggen namelijk ook langlaufloipes, waar je langlauftochten kunt maken door de Turkse bergen. Ook is het op een aantal plekken mogelijk om sneeuwscooters te huren, waarmee je het gebied en de mooie natuur kunt verkennen. 

Omdat de Turkse skigebieden vaak op grote hoogte liggen, zijn ze sneeuwzeker. In de berggebieden kunnen de temperaturen dalen tot -12ºC in de winter. Dit geeft een zeer goede kans op besneeuwde bergtoppen en pistes. Je kunt in Turkije daarom van begin december tot eind april terecht om te skiën of snowboarden.  

De après-ski in Turkije ziet er anders uit dan in de meeste Europese wintersportgebieden. De Turkse versie is namelijk meer gefocust op ontspanning en samenzijn dan op alcohol en feesten. Zo vind je in veel Turkse skigebieden hammams. Dit zijn badhuizen, waar je in gedeelde warmwaterbaden rustig kunt opwarmen na een lange dag in de kou. 

In de cafés wordt in Turkije traditiegetrouw vaak Turkse thee gedronken. Toch liever een biertje of ander alcoholisch drankje? In de Turkse skicentra kunnen toeristen hier ook voor terecht. Zo is er voor ieder wat wils. 

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport