Ga naar inhoud
Wintersport in Duitsland met een wintersportverzekering
Wintersport in Duitsland met een wintersportverzekering

Wintersport in Duitsland

Wintersportvakantie vieren in Duitsland

Duitsland is een groot en divers vakantieland met mooie wintersportgebieden. Duitsland heeft pistes voor zowel de ervaren wintersporter als voor beginners of kinderen. Na een dag skiën of snowboarden in Duitsland kun je genieten van heerlijk Duits eten en het lokale bier. Lees tips en informatie voor jouw wintersportvakantie in Duitsland. 

Ontdek meer over wintersport in Duitsland

Hoewel Duitsland niet algemeen bekend staat als après-ski bestemming, weten ze ook in de Duitse skigebieden wat après-ski is. Daardoor is de sfeer in berghutten, cafés en bars vaak erg gezellig. 

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

  1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
  2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
  3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
  4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
  5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
  6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
  7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
  8. Let op tekens, markeringen en borden.
  9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
  10. Legitimatieplicht.

In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse weersomstandigheden. Denk aan sneeuw, ijzel en gladheid. Sneeuwketting zijn verplicht in Duitsland zodra dit wordt aangegeven met een rond blauw bord met een sneeuwketting er op. Wanneer er geen bord staat, maar de weg wel met sneeuw en/of ijs bedekt is, mag je sneeuwkettingen ook gebruiken. In bergachtige gebieden heb je vaak sneeuwkettingen nodig, ook in combinatie met winterbanden. 

Naast winterbanden en sneeuwkettingen moet je auto in Duitsland ook voorzien zijn van een winteruitrusting. Zoals vorstbestendige ruitenreiniging, goede ruitenwissers en voldoende ruitenvloeistof. Ook zaken als een gevarendriehoek en verbanddoos zijn verplicht in de auto in Duitsland.

Meer weten over rijden in Duitsland? Lees je dan ook in over de verkeersregels in Duitsland.

Voor je wintersportvakantie naar Duitsland is het verstandig om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als je bijvoorbeeld ziek wordt tijdens je vakantie, of als je spullen kwijtraakt. Zeker als je op wintersport gaat, is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Wintersporten heeft namelijk risico’s, zoals het maken van een val waarbij je iets kunt breken. Een wintersportverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk en snel online af.

In vergelijking met de andere Alpenlanden liggen de bergen in Duitsland een stuk lager. Toch kun je in Duitsland genieten van sneeuwzekere winters. Bijvoorbeeld in het gebied Garmisch-Partenkirchen, Kleinwalsertal of Oberstdorf. 

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport