Ga naar inhoud
Wintersportvakantie in Noorwegen met wintersportreisverzekering
Wintersportvakantie in Noorwegen met wintersportreisverzekering

Wintersport in Noorwegen

Wintersportvakantie vieren in Noorwegen

Zoek je een sneeuwzekere wintersportbestemming? Dan is Noorwegen een goede optie. Noorwegen is een bergachtig land met lange, koude winters. De meeste skigebieden openen hier in november en sluiten soms pas in mei. Kortom: er is meer dan genoeg gelegenheid om te skiën of snowboarden in Noorwegen. Lees op deze pagina meer over waarom wintersport en Noorwegen zo goed samengaan.

Ontdek meer over wintersport in Noorwegen

Ook in Noorwegen kun je terecht voor een fijne après-ski. In Noorwegen wordt de après-ski vaak op een rustige manier gehouden. Denk daarbij aan langzaam genieten van een drankje bij een gezellig haardvuur. De focus ligt op ontspannen en genieten van de avond: heel wild feesten is er vaak niet bij.

Het landschap van Noorwegen is erg bergachtig. Je kunt hier je ogen uitkijken tussen de prachtige bergtoppen, gletsjers, fjorden en watervallen. De steile bergen zijn perfect om urenlang te skiën of snowboarden. Je kunt hier ook mooie wandeltochten maken tussen de bossen en meren van het land.  

Daarnaast liggen bij Noorwegen ook veel eilanden. Een populaire eilandengroep onder toeristen is Lofoten, in het noorden. De natuur is hier uniek, met mooie bergpieken en rotskliffen. Er zijn pistes in Lofoten, maar ook zonder ski’s of snowboard beleef je hier een bijzondere vakantie.

In Noorwegen vind je wintersportgebieden met verschillende soorten pistes. Er zijn gebieden met steile bergen die geschikt zijn voor de meest ervaren skiërs en snowboarders. Maar je vindt in Noorwegen ook minder steile pistes. Deze zijn geschikt voor mensen die nog wat minder ervaring hebben op ski’s of snowboard. Ook als je op vakantie gaat met kinderen, kun je in de skigebieden met minder steile pistes een heerlijke wintersportvakantie met het gezin beleven.

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

  1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
  2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
  3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
  4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
  5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
  6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
  7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
  8. Let op tekens, markeringen en borden.
  9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
  10. Legitimatieplicht.

Voor je wintersportvakantie naar Noorwegen is het verstandig om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als je bijvoorbeeld ziek wordt tijdens je vakantie, of als je spullen kwijtraakt. Zeker als je op wintersport gaat, is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Aan wintersport heeft namelijk risico’s, zoals het maken van een val waarbij je iets kunt breken. Een reisverzekering - met de aanvullende wintersportdekking - sluit je bij Univé gemakkelijk en snel online af.

Noorwegen staat onder meer bekend om de lange, koude winters. De gemiddelde temperatuur ligt hier in de wintermaanden onder het vriespunt. Ook in de herfst en het vroege voorjaar vriest het vaak nog. Daarom kun je een groot deel van het jaar in Noorwegen terecht voor ski- en snowboardvakanties: vaak van november tot en met mei. In deze tijd heb je bovendien ook de kans om het bijzondere noorderlicht te zien. 

Als je een wintersportvakantie boekt naar Noorwegen, hoef je je dus niet druk te maken of er wel sneeuw zal liggen. De wintersportgebieden in dit land zijn sneeuwzeker. Zeker in de hogere berggebieden is de kans groot dat er een dikke laag sneeuw ligt tegen de tijd dat jij de piste op gaat.

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport