Ga naar inhoud
Wintersport in Andorra met een wintersportverzekering
Wintersport in Andorra met een wintersportverzekering

Wintersport in Andorra

Wintersportvakantie vieren in Andorra

Andorra is een klein land dat tussen Frankrijk en Spanje ligt. Andorra ligt geheel in de Pyreneeën en is dus erg bergachtig. De hoogste berg, Pic de Comapedrosa, reikt tot maar liefst 2946 meter hoogte. Hierdoor kun je goed wintersporten in Andorra. Wat je kunt verwachten van wintersport in Andorra, lees je op deze pagina.

Ontdek meer over wintersport in Andorra

Als je de hele dag op de piste hebt gestaan, heb je daarna ook behoefte aan ontspanning. Dan is het fijn om te weten dat je voor een après-ski goed zit in Andorra. De skigebieden, zeker de grotere, hebben namelijk meer dan genoeg gezellige restaurants en bars waar je terecht kunt na een dag in de sneeuw. Of je nu rustig één of twee drankjes wilt drinken of tot laat in de avond wilt doorgaan: in Andorra kan het.

De pistes in Andorra zijn gevarieerd. Je vindt hier vele kilometers aan blauwe (gemakkelijke) pistes, waardoor je hier als beginner goed terecht kunt. Ook als je met kinderen op vakantie gaat, zijn deze pistes geschikt. Maar ook als meer gevorderde skiër of snowboarder zit je in Andorra goed. Er is namelijk ook een ruim aanbod aan rode (gemiddelde) pistes. Heb je veel ervaring op de latten of het board en zoek je meer uitdaging? Dan zijn de zwarte (moeilijke) pistes van Andorra de plek voor jou.

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

  1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
  2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
  3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
  4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
  5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
  6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
  7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
  8. Let op tekens, markeringen en borden.
  9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
  10. Legitimatieplicht.

Voor je wintersportvakantie naar Andorra is het verstandig om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als je bijvoorbeeld ziek wordt tijdens je vakantie, of als je spullen kwijtraakt. Zeker als je op wintersport gaat, is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Aan wintersport heeft namelijk risico’s, zoals het maken van een val waarbij je iets kunt breken. Een reisverzekering - met de aanvullende wintersportdekking - sluit je bij Univé gemakkelijk en snel online af.

De gemiddelde hoogte van de Andorrese Pyreneeën is 1996 meter. Daardoor kun je vaak tot in het voorjaar rekenen op sneeuw in de bergen. Valt de sneeuwval tegen? Geen zorgen, want de pistes zijn vrijwel allemaal voorzien van sneeuwkanonnen. Die vullen de sneeuw aan als er geen dik genoeg pak ligt. Zo kun jij altijd met voldoende sneeuw de piste af skiën of snowboarden.

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport