Ga naar inhoud

Naar Zwitserland met een reisverzekering

Met haar adembenemende natuur rijk aan uitgestrekte bossen, hoge gletsjers, kristalheldere meren en steile bergkammen is Zwitserland absoluut een idyllische vakantiebestemming te noemen. Het land, gelegen in de Alpen, kent tientallen bergtoppen die tot boven de 4500 meter reiken. Dat maakt een vakantie in Zwitserland de perfecte gelegenheid voor wintersport, lange wandeltochten en veelzijdige motorvakanties. Om ervoor te zorgen dat je reis naar Zwitserland zo onbezorgd mogelijk verloopt, sluit je eenvoudig een reisverzekering af bij Univé. Kies voor aanvullende dekkingen om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Reisverzekering Zwitserland

Ga je binnenkort op reis naar Zwitserland? Kies dan voor de Univé Kortlopende reisverzekering met dekking in heel Europa. Daarmee ben je goed verzekerd voor je aankomende reis naar Zwitserland. Ga je vaker op reis door Europa? Overweeg dan de Univé Doorlopende Reisverzekering. Met de basisdekking ben je verzekerd voor hulp en vervoer tijdens je reis. Het voordeel van deze reisverzekering is dat je deze maar één keer hoeft af te sluiten, terwijl je altijd verzekerd op reis gaat. 

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering

Veel mensen kiezen ervoor om vanuit Nederland met de auto naar Zwitserland te reizen. Ook de motor is een populair vervoersmiddel vanwege de veelzijdige bergpassen, zoals bijvoorbeeld de Berninapas. Kies je ervoor om te reizen met een auto, motor, camper of caravan? Overweeg dan de aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen. Zo ben je tijdens je gehele reis verzekerd voor hulp bij pech of een ongeval met je voertuig. De pechhulp geldt in Nederland als je op weg bent naar of terugkomt uit Zwitserland.  

Annuleringsverzekering bij je reisverzekering

Soms gebeurt het dat je wegens onvoorziene redenen je reis moet annuleren. Natuurlijk is dat zonde van je geld. Met de kortlopende annuleringsverzekering voorkom je verlies van je geld voor boekingen bij het voortijdig annuleren of beëindigen van je reis.  

Ga je regelmatig op reis naar Zwitserland? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering een betere optie. Deze verzekering hoef je slechts eenmalig af te sluiten, terwijl je altijd verzekerd bent tegen geldverlies bij annulering. Je moet je annuleringsverzekering wel binnen 7 dagen van het boeken van je reis naar Zwitserland afsluiten. Je kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van je reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. Je hebt de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen zijn:

Een volledige lijst vind je hier.

Met de werelddekking ben je in elk land verzekerd. Voor een vakantie naar AmerikaCanada, Thailand of de rest van de wereld kies je dus voor de werelddekking.