Ga naar inhoud

Naar Zwitserland met een reisverzekering

Met haar adembenemende natuur rijk aan uitgestrekte bossen, hoge gletsjers, kristalheldere meren en steile bergkammen is Zwitserland absoluut een idyllische vakantiebestemming te noemen. Het land, gelegen in de Alpen, kent tientallen bergtoppen die tot boven de 4500 meter reiken. Dat maakt een vakantie in Zwitserland de perfecte gelegenheid voor wintersport, lange wandeltochten en veelzijdige motorvakanties. Om ervoor te zorgen dat uw reis naar Zwitserland zo onbezorgd mogelijk verloopt, sluit u eenvoudig een reisverzekering af bij Univé. Kies voor aanvullende dekkingen om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Reisverzekering Zwitserland

Gaat u binnenkort op reis naar Zwitserland? Kies dan voor de Univé Kortlopende reisverzekering met dekking in heel Europa. Daarmee bent u goed verzekerd voor uw aankomende reis naar Zwitserland. Gaat u vaker op reis door Europa? Overweeg dan de Univé Doorlopende Reisverzekering. Met de basisdekking bent u verzekerd voor hulp en vervoer tijdens uw reis. Het voordeel van deze reisverzekering is dat u deze maar één keer hoeft af te sluiten, terwijl u altijd verzekerd op reis gaat. 

Aanvullende dekkingen bij uw reisverzekering

Veel mensen kiezen ervoor om vanuit Nederland met de auto naar Zwitserland te reizen. Ook de motor is een populair vervoersmiddel vanwege de veelzijdige bergpassen, zoals bijvoorbeeld de Berninapas. Kiest u ervoor om te reizen met een auto, motor, camper of caravan? Overweeg dan de aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen. Zo bent u tijdens uw gehele reis verzekerd voor hulp bij pech of een ongeval met uw voertuig. De pechhulp geldt in Nederland als u op weg bent naar of terugkomt uit Zwitserland.  

Wintersport in Zwitserland

Vanuit de hele wereld reist men ‘s winters naar Zwitserland voor actieve wintersportvakanties. Met de hoge gebergten is het er bij uitstek geschikt om steile pistes af te dalen. Mocht u op wintersport gaan in Zwitserland, dan is het extra belangrijk om u goed te verzekeren gedurende uw verblijf. Bij het afsluiten van een kortlopende of doorlopende reisverzekering tijdens wintersport, is uitbreiden met de aanvullende wintersportdekking verplicht. Hiermee bent u ook tijdens uw wintersport goed verzekerd voor o.a. een gipsvlucht. Wilt u ook verzekerd zijn voor extra zorgkosten, kies dan ook voor de dekking medische kosten. Medische zorg in Zwitserland is vaak duurder dan in Nederland. Zeker als u bijvoorbeeld vanwege een ski-ongeluk naar een privékliniek moet voor medische zorg. 

Annuleringsverzekering bij uw reisverzekering

Soms gebeurt het dat u wegens onvoorziene redenen uw reis moet annuleren. Natuurlijk is dat zonde van uw geld. Met de kortlopende annuleringsverzekering voorkomt u verlies van uw geld voor boekingen bij het voortijdig annuleren of beëindigen van uw reis.  

Gaat u regelmatig op reis naar Zwitserland? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering een betere optie voor u. Deze verzekering hoeft u slechts eenmalig af te sluiten, terwijl u altijd verzekerd bent tegen geldverlies bij annulering. U moet uw annuleringsverzekering wel binnen 7 dagen van het boeken van uw reis naar Zwitserland afsluiten. U kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. U heeft de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen zijn:

Een volledige lijst vindt u hier.

Met de werelddekking bent u in elk land verzekerd. Voor een vakantie naar AmerikaCanada, Thailand of de rest van de wereld kiest u dus voor de werelddekking.