Ga naar inhoud
Wintersport in Finland met een wintersportverzekering
Wintersport in Finland met een wintersportverzekering

Wintersport in Finland

Wintersportvakantie vieren in Finland

Finland heeft een koud klimaat, een uitgestrekte natuur, en veel mooie wintersport mogelijkheden. Een wintersportvakantie in Finland is bovendien perfect te combineren met het ontdekken van het land. Wil je meer tips en informatie over een wintersportvakantie naar Finland? Je leest het op deze pagina.

Ontdek meer over wintersport in Finland

De après-ski's in Finland zijn niet vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld de Alpen. Toch vind je in de buurt van de skigebieden vaak wel wat kroegen en barretjes. Je kunt hier, zeker in het hoogseizoen of in de weekenden, je dag gezellig afsluiten. Een ander belangrijk onderdeel van de Finse après-ski is de sauna. Na een dag snowboarden of skiën stappen ze in Finland graag de sauna in, om even lekker te ontspannen.

Voor je wintersportvakantie naar Finland is het verstandig om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als je bijvoorbeeld ziek wordt tijdens je vakantie, of als je spullen kwijtraakt. Zeker als je op wintersport gaat, is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Aan wintersport heeft namelijk risico’s, zoals het maken van een val waarbij je iets kunt breken. Een reisverzekering - met de aanvullende wintersportdekking - sluit je bij Univé gemakkelijk en snel online af.

De Fédération Internationale de Ski (FIS) een aantal regels voor op de piste opgesteld.
Iedereen is verplicht zich aan de volgende regels te houden:

 1. Houd rekening met anderen. Breng een ander niet in gevaar.
 2. Beheers snelheid en skistijl. Iedere skiër moet kunnen stoppen of uitwijken.
 3. De van achteren komende skiër moet rekening houden met de route van de skiër voor hem of haar.
 4. Inhalen mag alleen als dit de ander niet in gevaar brengt.
 5. Invoegen mag zonder gevaar voor jezelf of anderen.
 6. Vermijd smalle plaatsen zoveel mogelijk. Maak smalle plaatsen zo snel mogelijk weer vrij, bijvoorbeeld als je gevallen bent.
 7. Klimmen of afdalen mag alleen aan de zijkant van de piste.
 8. Let op tekens, markeringen en borden.
 9. Iedereen is verplicht hulp te verlenen bij een ongeval.
 10. Legitimatieplicht.

De winters in Finland zijn anders dan dat je gewend bent in Nederland. Zo is het in Finland bijvoorbeeld een stuk kouder en zijn de dagen korter. Het wordt in de ochtend vrij laat licht en het wordt in de avond al vroeg donker. Maar dit betekent niet dat je minder lang kunt genieten van het mooie land. De meeste skipistes zijn namelijk verlicht waardoor je ‘s avonds ook kunt genieten van het skigebied. Handig om te weten: in de maanden november tot april ben je in Finland in de meeste gevallen verzekerd van sneeuw. 

Finland kent weinig bergen en heeft hierdoor ook weinig hoogteverschillen. Toch heeft het land verschillende skigebieden. Je kunt je hier zowel als beginnende en als gevorderde wintersporter prima vermaken. Het land kent verschillende kleuren pistes, en de bekende skigebieden Levi en Ylläs zijn bijvoorbeeld met elkaar verbonden via 39 kilometer aan pistes. 

Verder kun je naast het skiën en snowboarden, ook nog kiezen voor een aantal andere winterse activiteiten in Finland. We zetten er een aantal voor je op een rij:  

 • Wandelen door de prachtige natuur van Finland. 

 • Boek een sneeuwscootertocht. 

 • Wissel je snowboard of ski's in voor langlaufen. 

 • Boek een huskytocht.  

 • Bekijk het Noorderlicht.

Wist je dat...

Veelgestelde vragen over een wintersportreisverzekering

Ga goed voorbereid op wintersport