Ga naar inhoud

Tips over werk en inkomen

Werk en inkomen zijn belangrijke maar soms ook ingewikkelde onderwerpen. Waar heb je als werknemer recht op? Is er ruimte voor salarisverhoging? En waar let je op bij het tekenen van een contract? Met deze tips helpen we je op weg.

1. Einde contract bepaalde tijd

Heb je een contract voor bepaalde tijd en is de einddatum in zicht? Dan is het fijn als je weet wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat je zelf alvast kunt doen.

Meer informatie

2. Salarisonderhandelingen

De kans dat je werkgever spontaan jouw salaris verhoogt is helaas niet zo groot. Lees hoe je op een goede manier zelf het initiatief neemt en je kans op succes vergroot.

Lees de tips

3. Wettelijke proeftijd

Een proeftijd bij je nieuwe baan lijkt heel logisch. Maar hoe lang mag die precies duren en wat zijn de regels tijdens deze periode?

Lees verder

4. Concurrentiebeding en relatiebeding

Wil jouw werkgever een concurrentiebeding of relatiebeding opnemen in jouw contract? Zorg dan dat je goed weet wat dit betekent voor een eventuele nieuwe baan.

Zo zit het

5. Nevenwerkzaamhedenbeding

Met een nevenwerkzaamhedenbeding maak je een afspraak met je werkgever over werkzaamheden die jij naast je baan uitvoert, buiten de werktijden van je baan. 

Lees verder