Conflict met je energieleverancier
Op de onstabiele energiemarkt is het moeilijk kiezen: ga je voor een vast of variabel energiecontract? Welke contractvorm je ook kiest; consument én energieleverancier moeten zich beiden houden aan de afspraken in zo’n contract.
Gebeurt dat niet en ben jij als consument de dupe? Dan is het handig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Hiermee sta je sterker in het halen van je recht tijdens een conflict met je energieleverancier.
Oneerlijk beding in energiecontract
Zo’n conflict kan gaan over een bepaald beding in je energiecontract. Bedingen zijn afspraken die tussen jou en de energieleverancier gelden. Daarnaast zijn er de standaard wettelijke regels waar de energieleverancier zich aan moet houden.
Zo mag die bij een variabel energiecontract maximaal twee keer per jaar de prijs wijzigen. Maar soms probeert de energieleverancier via een wijzigingsbeding in het energiecontract vaker prijsverhogingen door te voeren. En dat mag niet volgens de rechter.
Variabel energiecontract: geld terug
Heb je nu of had je tussen 2020 en 2025 een variabel energiecontract? En heeft je energieleverancier de energiekosten verhoogd? Dan kan het zijn dat je energieleverancier bij jou ook onterecht de prijs heeft verhoogd. Volgens de Consumentenbond kun je dan mogelijk geld terugkrijgen van je energieleverancier, omdat je waarschijnlijk te veel hebt betaald.
Hulp via je rechtsbijstandsverzekeraar
Meld jouw zaak daarom eerst via het Meldpunt variabele energiecontracten. De Consumentenbond onderzoekt dan of je inderdaad geld terug kunt krijgen.
Blijkt uit het onderzoek dat je inderdaad te veel hebt moeten betalen voor je variabele energiecontract? Via je rechtsbijstandverzekering met de dekking Consument, Koop & Wonen kun je dan hulp vragen van Univé Rechtshulp.
Een jurist beoordeelt je situatie, geeft juridisch advies en helpt je zo nodig verder om jouw recht te halen bij je energieleverancier. Zo sta je er niet alleen voor en weet je dat je zaak in deskundige handen is.
Meld je zaak bij Univé Rechtshulp
Voorwaarden voor rechtshulp via je juridische verzekering
Je kunt in deze situatie alleen rechtshulp inschakelen als je al de rechtsbijstandverzekering met de dekking Consument, Koop & Wonen hebt.
Sluit je de rechtsbijstandverzekering vandaag af? Dan ben je helaas niet verzekerd voor rechtshulp bij conflicten die je nu al hebt met je energieleverancier. Je bent dan alleen verzekerd voor conflicten die in de toekomst kunnen ontstaan. Je kunt bij Univé Rechtshulp wel om juridisch advies vragen, zodat je zelf verder kunt.
Wil jij in de toekomst verzekerd zijn van volledige rechtshulp bij mogelijke conflicten met je energieleverancier?
Sluit dan direct je rechtsbijstandverzekering Consument, Koop & Wonen af