Ga naar inhoud

Tips om op je autoverzekering te besparen

Op hoge autokosten zit niemand te wachten. Daarom is het fijn om te weten wat je kunt doen om bijvoorbeeld no-claimkorting te krijgen, en welk eigen risico er geldt bij je autoverzekering. Op deze pagina vind je een aantal tips om te besparen op je autoverzekering. 

Tip 1: autoverzekeringen vergelijken 

Door autoverzekeringen te vergelijken, kun je gemakkelijk zien welke verzekeraar een lagere premie aanbiedt voor jouw auto. Door de verzekeraar met de laagste premie te kiezen, bespaar je maandelijks geld. Houd er wel rekening mee dat de goedkoopste verzekeraar niet altijd de beste is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bij een lagere premie wel een hoog eigen risico hoort, waardoor je bij schade alsnog veel betaalt. 

Tip 2: het eigen risico bekijken 

Bekijk bij het kiezen van een autoverzekering niet alleen de premie, maar ook het eigen risico. Bij sommige verzekeraars kun je zelf kiezen voor een eigen risico. Je kunt daarbij kiezen voor een hoger eigen risico, waardoor je minder premie betaalt. Een hoog eigen risico betekent wel dat je zelf meer moet betalen bij schade. Kies je voor een lager eigen risico? Dan is je premie vaak iets hoger, maar krijg je wel meer vergoed bij schade. 

Tip 3: schadevrije jaren opbouwen 

Bij veel verzekeraars betaal je een lagere premie als je veel schadevrije jaren opbouwt. Dit zijn jaren waarin je geen schade rijdt en je verzekeraar niets hoeft te vergoeden. Bij Univé bouw je met schadevrije jaren no-claimkorting op. Dit is een korting op de premie van je autoverzekering. Deze kan bij Univé oplopen tot maar liefst 80%. Je kunt dus besparen op je autoverzekering met voorzichtig rijgedrag.  

Ook kun je ervoor kiezen om kleine schades aan je auto, zoals een krasje of deukje, zelf te betalen. Zo verlies je geen no-claimkorting bij je autoverzekering. 

Tip 4: een dekking uitkiezen 

Je kunt voor jouw autoverzekering kiezen uit verschillende dekkingen: WA, WA+ en All Risk. Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Deze dekking is het goedkoopst van de drie, maar je bent hiermee niet verzekerd tegen schade aan je eigen auto.  

Voor een WA+ verzekering betaal je iets meer, maar hierbij ben je ook verzekerd tegen een aantal schades aan je eigen auto, bijvoorbeeld door diefstal of brand. De All Risk dekking is het duurst, maar daarbij krijg je ook de meeste schades vergoed. Zowel schade aan anderen als schade aan je eigen auto. Je betaalt dus meer premie, maar bent minder kwijt bij schade. 

Tip 5: aanvullende dekkingen 

Voor aanvullende dekkingen bij je autoverzekering betaal je een paar euro per maand extra aan premie. Toch kun je hiermee ook geld besparen. Bij Univé kun je bijvoorbeeld kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp. Daarmee wordt je auto ter plekke gerepareerd bij pech als dat kan, en anders gratis vervoerd naar een garage in de buurt. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan bij pech. 

Veilig op weg met Univé 

Je kunt altijd besparen op je autokosten met veilig rijgedrag. Met de gratis functie Veilig op weg van Univé krijg je hiermee ook korting op je autopremie. Deze aanvullende dekking sluit je gratis af via de Univé App. Je rijgedrag wordt hiermee bijgehouden, en bij voorzichtig rijgedrag krijg je tot 10% korting op je autoverzekering. 

Sluit Veilig op Weg af