Ga naar inhoud

Univé is voorstander van elektrisch rijden

Als coöperatie met een sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid, zijn wij een groot voorstander van elektrisch rijden. Elektrische auto’s spelen een belangrijke rol in de overgang naar stiller, schoner en klimaatbewuster rijden. Bij Univé zetten we ons dan ook volledig in om deze ontwikkeling te ondersteunen.

Alle elektrische auto's welkom bij Univé

Een van de manieren waarop Univé elektrisch rijden ondersteunt, is het bieden van verzekeringen voor alle elektrische en hybride auto’s. Zo ook voor Tesla’s. Één van de populairste elektrische automerken van dit moment. 

Er valt nog wat te verbeteren aan elektrische en hybride auto's

Hoewel er veel voordelen zijn aan elektrische en hybride auto’s, zijn er ook een paar kanttekeningen. Zo zijn ze niet helemaal CO2-neutraal en zijn er veel zorgen over de brandveiligheid en actieradius. Er valt dus nog het een en ander te verbeteren aan elektrische en hybride auto’s. Bij Univé zijn we hier volledig van bewust en proberen we te helpen waar het kan. Zo monitoren we via onze Veilig op Weg functie het rijgedrag van autobestuurders. Veilig rijgedrag belonen we vervolgens met korting op de autopremie. Hiermee proberen we autobestuurders, ook van elektrische auto's, mee te laten helpen aan het veiliger maken van het verkeer.

Waarom je een goede keuze maakt met een elektrische autoverzekering bij Univé

Hoe dan ook zien wij elektrisch rijden als een goede stap in de richting van een duurzame toekomst. We willen daarom onze klanten helpen bij het realiseren van deze positieve verandering. Zo zijn accu's en laadstekkers standaard meeverzekerd bij de WA+ en All Risk autoverzekering van Univé.

Daarnaast biedt Univé een laaddruppel tegen een lage prijs van € 3,50 per maand aan. Hiermee kun je jouw elektrische auto voordelig opladen bij 200.000 laadstations in heel Europa. Mocht je dus op zoek zijn naar een verzekeraar die jouw keuze voor elektrisch rijden ondersteunt, dan ben je bij Univé aan het juiste adres.