Veelgestelde vragen over stoppen met roken

Wat moet u zelf betalen?

 • Eigen risico stoppen-met-rokenprogramma
  Bent u 18 jaar of ouder? Dan vallen de kosten voor het stoppen-met-rokenprogramma niet onder uw eigen risico. Ook voor de nicotinevervangende middelen en medicijnen die onderdeel zijn van het programma, betaalt u geen eigen risico.
 • Eigen risico voor stopadviezen
  Vindt de korte behandeling plaats door een medisch specialist? Dan vallen de kosten onder uw eigen risico. Voor korte stopadviezen van uw huisarts of verloskundige betaalt u geen eigen risico.
 • Stoppen-met-rokenprogramma bij een niet-gecontracteerde zorgverlener
  Volgt u het stoppen-met-rokenprogramma bij een zorgverlener die werkt volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken, maar waarmee wij geen contract hebben? Of bestelt u uw geneesmiddelen niet via de Nationale Apotheek, de Thuisapotheek of eFarma? Dan krijgt u met een Univé Zorg Select of Univé Zorg Geregeld polis een lagere vergoeding en betaalt u een deel van de nota zelf. In de maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders ziet u hoe hoog uw maximale vergoeding dan is. 

Heeft u een Univé Zorg Vrij polis? Dan kunt u voor de medicijnen en de nicotinevervangende middelen ook terecht bij uw eigen apotheek of apotheekhoudende huisarts.

Wat moet u zelf regelen?

Voor de medicijnen heeft u een doktersrecept nodig. Meer leest u hierboven in de alinea 'Zelfzorggeneesmiddelen en medicijnen'.

Wie mag de zorg verlenen?

 • Korte stopadviezen
  Voor korte stopadviezen kunt u terecht bij uw huisarts, verloskundige of een andere medisch specialist.
 • Stoppen-met-rokenprogramma
  Voor het Stoppen-met-rokenprogramma kunt u terecht bij een (gecontracteerde) zorgverlener (bv. uw huisarts) die werkt volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken. Mogelijk heeft uw huisarts een contract met ons.
  Heeft uw huisarts geen contract met ons? Biedt uw huisarts het stoppen-met-rokenprogramma niet aan? Of heeft u al begeleiding van uw huisarts gehad, maar rookt u nog? In Univé Zorgzoeker vindt u de gecontracteerde zorgverleners bij u in de buurt die dit programma aanbieden.