Ga naar inhoud

Bedrijfsautoverzekering voor mkb

Als ondernemer zijn de bedrijfsauto’s die je gebruikt voor je bedrijf van belang. Deze wil je dan ook goed verzekeren. Univé biedt dé bedrijfsautoverzekering voor het mkb. Hieronder lees je alles wat je wilt weten over het verzekeren van jouw bedrijfsauto.  

De beste bedrijfsautoverzekering voor mkb

Het mkb is een verzamelnaam voor, midden- en klein bedrijf, wat betekent dat hier verschillende bedrijven en branches onder vallen. Voor jou als ondernemer is het belangrijk te realiseren dat er geen standaard mkb-bedrijfsautoverzekering bestaat. Welke verzekering het beste past bij jouw bedrijfsauto’s of wagenpark hangt af van jouw wensen en de specifieke situatie op dat moment. Heb je bijvoorbeeld een personenauto die je zakelijk gebruikt, dan kan je kiezen voor de zakelijke personenautoverzekering. Heb je als mkb bedrijfsauto’s of bestelauto’s in gebruik? Dan zal de bedrijfsautoverzekering hier het beste bij aansluiten. Voor de bedrijfsautoverzekering heb je keuze uit drie verschillende hoofdverzekeringen, WA, WA+ en All Risk: 

WA-bedrijfsautoverzekering

De WA-bedrijfsautoverzekering, afgekort voor Wettelijke Aansprakelijkheid, is in Nederland verplicht voor je bedrijfsauto. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die je met je bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen of aan hun eigendommen. Belangrijk om te weten is dat schade aan je eigen bedrijfsauto niet wordt vergoed bij een WA-dekking. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 

WA+ bedrijfsautoverzekering

Met de WA+ bedrijfsautoverzekering, ook bekend als beperkt casco, profiteer je van een uitgebreidere dekking ten opzichte van de WA-verzekering. De WA+ dekt namelijk ook bepaalde schades aan je eigen bedrijfsauto, wat bij een WA-verzekering niet het geval is. Voorbeelden van gedekte schades met WA+ aan je eigen bedrijfsauto zijn onder andere brand, kortsluiting, ruitschade of diefstal. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren 

All Risk bedrijfsautoverzekering

De All Risk bedrijfsautoverzekering, ook wel volledig casco genoemd, biedt de meest uitgebreide dekking voor je bedrijfsauto. Met deze verzekering zijn schades aan je eigen bedrijfsauto gedekt, zelfs bij schades die je zelf hebt veroorzaakt. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan eigen voertuig 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren 

Aanvullende dekkingen voor de bedrijfsauto’s van mkb

Naast de hierboven vermelde basisverzekeringen, heb je ook de optie om je bedrijfsauto extra te verzekeren. Met deze aanvullende dekkingen zorg je voor een nog uitgebreidere dekking tegen onverwachte gebeurtenissen. Voor je bedrijfsauto kun je kiezen uit diverse aanvullende dekkingen, zoals de Inzittendenverzekering, Eigen vervoerverzekering, Rechtshulp verkeer, Pechhulp en de Nieuwwaarderegeling. Deze aanvullende dekkingen kun je eenvoudig afsluiten bij je hoofdverzekering.  

 • Inzittendenverzekering: Deze verzekering zorgt voor dekking van schade aan de inzittenden van het voertuig na een ongeval, inclusief medische kosten en eventuele blijvende invaliditeit. 
 • Eigen vervoerverzekering: Met deze dekking zijn de goederen en materialen die je met je bedrijfsauto vervoert, verzekerd tegen schade of diefstal. 24/7 dekking, ook wanneer je bedrijfsauto stilstaat.  
 • Rechtshulp verkeer: Deze verzekering biedt juridische bijstand bij conflicten met betrekking tot je bedrijfsauto, zoals bij het verhalen van schade na een ongeval of bij de koop of verkoop. 
 • Pechhulp: Met de Pechhulp-dekking ben je verzekerd van assistentie bij pech onderweg, zoals bij het repareren ter plaatse of het transporteren van je voertuig naar een garage. 
 • Nieuwwaarderegeling: Deze regeling zorgt ervoor dat bij total loss of diefstal van je bedrijfsauto de nieuwwaarde wordt vergoed. De Nieuwwaarde is alleen af te sluiten voor gloednieuwe bedrijfsauto’s. 

Online je mkb bedrijfsautoverzekering afsluiten 

Online je bedrijfsauto verzekeren als mkb'er kan eenvoudig bij Univé. Klik op de knop Premie berekenen en vul het kenteken van je bedrijfsauto in. Daarna dien je enkele gegevens in te vullen, zoals het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, de dag van tenaamstelling en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Direct zie je de premies voor verschillende verzekeringen. Hier kun je ook moeiteloos aanvullende dekkingen aanvinken, die automatisch worden meeverzekerd. Benieuwd naar je maandelijkse premie? Dit vind je onderaan de pagina; deze past automatisch aan wanneer je een andere optie kiest. Zo kun je gemakkelijk de verschillen vergelijken. De bedrijfsautoverzekering van Univé is ook zeer geschikt voor zzp'ers en eenmanszaken

Premie berekenen