Ga naar inhoud

Eenmanszaak en je bedrijfsauto verzekeren?

Heb je een eenmanszaak en wil je je bedrijfsauto verzekeren? Dat kan gemakkelijk online. Lees verder voor meer informatie over een bedrijfsautoverzekering voor een eenmanszaak en bereken eenvoudig de premie.  

Een verzekering die aansluit bij jouw eenmanszaak

Voor de gemiddelde eenmanszaak is het hebben van een of meerdere bedrijfsauto's van groot belang. Dit is zeker het geval wanneer er veel gereisd moet worden voor bijvoorbeeld salesgesprekken of andere afspraken buiten de deur. Wanneer je afhankelijk bent van je bedrijfsauto, dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Bij Univé kan je als eenmanszaak eenvoudig je zakelijke auto verzekeren op de manier die aansluit bij jouw wensen en benodigdheden.  

Heb je een personenauto die je zakelijk gebruikt? Dan kan je deze verzekeren met de zakelijke personenautoverzekering. Heb je een bestelbus, dan past de bedrijfsautoverzekering hier het best bij. Bij Univé kun je voor het verzekeren van je bestelauto kiezen uit drie soorten dekkingen voor de bedrijfsautoverzekering: WA, WA+ en All Risk. Hieronder zullen we de verschillen tussen deze verzekeringen toelichten.   

WA-bedrijfsautoverzekering

De WA-bedrijfsautoverzekering staat ook wel bekent als de Wettelijke Aansprakelijkheid. In Nederland ben je verplicht om je bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren. Met de WA-bedrijfsautoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met je bedrijfsauto toebrengt aan anderen of andermans spullen. Dit betekent dat bij WA-schade aan je eigen bedrijfsauto niet is verzekerd.  

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 

WA+ bedrijfsautoverzekering

De WA+ bedrijfsautoverzekering, of beperkt casco, heeft een uitgebreidere dekking dan WA. De WA+ dekt namelijk ook sommige schades aan je eigen bedrijfsauto, waar dit bij WA niet het geval is. Schades aan je eigen bedrijfsauto of bestelauto die zijn verzekerd zijn bijvoorbeeld brand, kortsluiting of diefstal.  

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren 

All Risk bedrijfsautoverzekering

De All Risk bedrijfsautoverzekering, of volledig casco, is de meest uitgebreide verzekering voor je bedrijfsauto. Met de All Risk bedrijfsauto zijn namelijk schades aan je eigen bedrijfsauto verzekerd, ook bij schades die je zelf hebt veroorzaakt.   

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan eigen voertuig 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren  

Aanvullende dekkingen voor de bedrijfsauto van je eenmanszaak 

Naast bovenstaande hoofdverzekeringen, heb je ook de mogelijkheid om je bedrijfsauto aanvullend te verzekeren. Met deze aanvullende dekkingen ben je extra goed verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden. Voor je bedrijfsauto heb je keuze uit aanvullende dekkingen; de Inzittendenverzekering, Eigen vervoerverzekering, Rechtshulp verkeer, Pechhulp en de Nieuwwaarderegeling. Deze aanvullende dekkingenvoeg je eenvoudig toe aan je bedrijfsautoverzekering. 

 • Inzittendenverzekering: Deze dekking dekt de schade aan de inzittenden van het voertuig bij een ongeval, inclusief medische kosten en eventuele blijvende invaliditeit. 
 • Eigen vervoerverzekering: Met deze dekking zijn goederen en materialen die je vervoert met je bedrijfsauto verzekerd tegen schade of diefstal. 
 • Rechtshulp verkeer: Deze verzekering biedt juridische bijstand bij conflicten met je bedrijfsauto, zoals bij het verhalen van schade na een ongeval of bij de koop of verkoop. 
 • Pechhulp: Met Pechhulp ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg, van reparaties ter plaatse tot het vervoeren van je voertuig naar een garage. 
 • Nieuwwaarderegeling: Deze regeling zorgt ervoor dat bij total loss of diefstal van je bedrijfsauto de nieuwwaarde wordt vergoed. Dit is enkel mogelijk voor gloednieuwe bedrijfsauto’s 

Online je bedrijfsauto verzekeren

Je bedrijfsauto als eenmanszaak verzekeren kan bij Univé eenvoudig online. Klik op de knop Premie berekenen en vul het kenteken van je bedrijfsauto in. Vervolgens zul je een aantal gegevens moeten invullen zoals het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, de dag van tenaamstelling en het aantal schadevrije jaren. Vervolgens zie je direct wat de premies zijn bij de verschillende verzekeringen. Ook kan je hier eenvoudig een aantal aanvullende dekkingen aanvinken die daarna automatisch meeverzekerd zijn. Benieuwd wat je premie per maand wordt? Dit vind je onder aan de pagina, deze verandert automatisch mee wanneer je een andere optie kiest. Zo kan je eenvoudig de verschillen vergelijken.  

Bereken je premie