Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor vrije beroepen

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Heb jij een plan voor als je arbeidsongeschikt raakt?

De parapluterm 'vrij beroep’ omvat een uiteenlopend stel zelfstandigen. Wat je gemeen hebt? In jullie werk als kapper, journalist, advocaat, notaris, makelaar, vertaler, docent, architect, in de persoonlijke dienstverlening, als kunstenaar of huisarts weet je: jij kunt niet zomaar uitvallen. Je bent immers niet gemakkelijk te vervangen. 

Toch kan het gebeuren dat je (tijdelijk) uit de roulatie raakt. Door een ongeluk, ziekte of burnout bijvoorbeeld, of in het geval van een zwangerschap. Als je niet meer of minder beschikbaar bent voor je onderneming, dan krijg je waarschijnlijk te maken met inkomensverlies. En omdat zowel zakelijk als privé je vaste lasten gewoon doorlopen, is het noodzakelijk om een alternatief achter de hand te hebben. 

Voorkom arbeidsongeschiktheid en vang inkomensverlies op

Misschien heb je hiervoor een spaarpotje ingericht. Maar waar het meestal wel even duurt om deze op te bouwen, is je gespaarde geld in aanzienlijk hoger tempo weer ‘opgegeten’. En misschien snoep je daarmee ook van je pensioen af. Sommige ondernemers hebben daarnaast ook een andere bron van inkomsten. Of ze kunnen rekenen op een partner die bijspringt. Maar heb jij die mogelijkheden niet, of maar voor een kortere tijd, dan is een bijstandsuitkering uiteindelijk het enige vangnet dat voor jou als zelfstandige overblijft. En dat is niet veel. 

Mocht arbeidsongeschiktheid jou overkomen, hoe kom jij dan aan voldoende inkomsten? En hoe zorg je in de eerste plaats dat het risico dat je uitvalt zo gering mogelijk blijft? 

Het nut van een AOV voor vrije beroepen

Onze uitgebreide dekking geeft rust en zekerheid.

De voordelen van de Univé AOV

Met de AOV van Univé ondersteunen we je vanaf dag één om samen te voorkomen dat je arbeidsongeschikt raakt. We begeleiden je om mentaal fit en gezond aan het werk te blijven, onze arbeidsdeskundigen staan altijd voor je klaar en je als je wilt, kun je regelmatig je gezondheid laten onderzoeken en praktisch, persoonlijk advies ontvangen.  

Samen zorgen we dat je goed in je vel zit en het maximale uit jezelf en je onderneming kunt halen. Iets wat jij met je vrije beroep waarschijnlijk goed kunt gebruiken.

Maar als het toch misgaat, kan onze arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) jouw financiële vangnet zijn. Je krijgt een arbeidsongeschiktheidsuitkering op je rekening gestort, zodat je financiële problemen op afstand kunt houden. Dat geldt natuurlijk ook in het geval van zwangerschap of een orgaandonatie.

Ook helpen we jou om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op je herstel. Laat het zorgen aan ons, dan kun jij je gewoon richten op je werk. 

Ervaringen van mede-ondernemers: een kapper vertelt

Er zijn allerlei ondernemers met een vrij beroep die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé.

Eén van hen is Linda, kapper met haar eigen zaak, moeder, en doorzetter. Als ze zwanger is, krijgt ze bekkeninstabiliteit en is werken voor haar niet langer mogelijk. Maar ook na de bevalling heeft ze veel last van fysieke beperkingen, en de revalidatie vergt veel van Linda. Terug naar de kapperszaak, weer aan de slag en veelvuldig haar verhaal moeten doen bij haar weliswaar vriendelijke en geïnteresseerde klanten, werd daardoor een loodzwaar vooruitzicht. Lees meer over haar ervaring met de AOV, hoe Univé haar met een uitkering én arbeidsdeskundige

Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV

Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.

Ontdek alle bedrijfsverzekeringen voor zzp'ers