Ga naar inhoud
Nu met gratis Cyber Fit Service
Nu met gratis Cyber Fit Service

Verzekeringen voor zzp'ers

 • Voorkomen van risico's als zzp'er
 • Schade snel en vakkundig afgehandeld
 • Standaard 24/7 Cyberhulp
 • Tot 10% pakketkorting

Ondernemen als zzp'er

Als zzp’er wilt u bezig zijn met waar u goed in bent: ondernemen. Maar als zzp’er loopt u ook risico. Met de zzp-verzekeringen van Univé verzekert u uzelf én uw onderneming tegen zakelijke risico’s. Welke risico's dat zijn, verschilt per beroep. Ook is het afhankelijk van uw situatie: bent u starter of heeft u een bedrijf dat groeiende is? Op deze pagina leest u meer over deze risico’s en onze verzekeringen voor zzp'ers.

Starten als zzp'er

Bent u aan het oriënteren om voor uzelf te beginnen of gaat u binnenkort starten? Bekijk onze pagina met nuttige informatie voor starters.

  Meer informatie

  Mijn bedrijf groeit

  Al even aan de slag als zzp'er en is uw bedrijf groeiende? Daar komen nieuwe risico's bij kijken.

   Meer informatie

   Gratis OndernemersCheck

   Risico's in kaart brengen is belangrijk. Doe de OndernemersCheck en zie welke verzekeringen bij uw situatie passen.

    Doe de OndernemersCheck

    De belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers

    Univé heeft verschillende verzekeringen waarmee u uzelf en uw onderneming verzekert tegen zakelijke risico’s. De belangrijkste verzekeringen voor zzp'ers zijn de aansprakelijkheidsverzekering, de bedrijfsautoverzekering en de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Sluit u meerdere verzekeringen af? Dan kan uw pakketkorting oplopen tot wel 10%.

    Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

    Vergoedt schade aan anderen en hun spullen die u tijdens uw werk veroorzaakt.

     Bereken uw premie

     Lees meer

     Bedrijfsautoverzekering

     Snel en goed verzekerd de weg op met uw bestelauto of zakelijke auto. Keuze uit 3 dekkingen: WA, WA+ en All Risk.

      Bereken uw premie

      Lees meer

      Arbeidsongeschiktheids­verzekering

      Verzeker uzelf van inkomen als u ziek wordt of door een ongeluk niet meer kunt werken.

       Uw AOV online aanvragen

       Meer informatie

       Rechtsbijstandverzekering

       Juridische bijstand voor zakelijke conflicten, compleet met incassoservice en juridische preventiecheck.

        Bereken uw premie

        Lees meer

        Inventarisverzekering

        Uw inventaris en voorraden standaard verzekerd tegen vervangingswaarde.

         Bereken uw premie

         Lees meer

         Alle zzp-verzekeringen

         Speciaal voor zzp'ers in de bouw: het ZZP Bouwpakket

         Bent u een zelfstandig ondernemer in de bouw zonder personeel? Met het ZZP Bouwpakket bouwen we samen aan uw zaak. Stel zelf in een paar klikken uw verzekeringspakket samen: goed, beter of best. U profiteert direct van 5% pakketkorting.

         Lees meer over het pakket

         Univé.nl uitgeroepen tot beste website

         De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

         Cyberhulp voor zzp'ers

         Cybercriminaliteit is een groot risico voor uw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé u helpt het cyberrisico te verkleinen.

         Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

         Doe ook mee

         Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

         Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

         Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

         Meer over de vergoeding

         Verandert uw situatie?

         Elke ondernemer heeft andere risico’s. Ook u als zzp'er. Breng deze risico's in kaart. Bepaal daarna of u het risico wilt verzekeren of eventuele schade zelf kunt dragen. Hou er rekening mee dat veranderingen nieuwe risico’s met zich mee kunnen brengen. Denk aan groei, inhuur van personeel en toevoegen van nieuwe bedrijfsactiviteiten. Bekijk uw risico’s daarom regelmatig en pas uw verzekering hierop aan. Een Univé-adviseur kan u ook helpen met het in kaart brengen van uw risico's. Maak hiervoor een afspraak.

         Contact met een adviseur

         Wilt u advies op maat van een Univé-adviseur? Plan dan een vrijblijvende afspraak in.

         Maak een afspraak

         Mijn Univé Zakelijk

         Snel en gemakkelijk online uw verzekeringszaken inzien of wijzigen? Maak dan gebruik van Mijn Univé Zakelijk.

         Inloggen of nieuw account maken

         Veelgestelde vragen

         Lees hier de meest gestelde vragen over verzekeringen voor zzp'ers.

         Ja, u kunt een aanvullende verzekering afsluiten bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waardoor ook de materiële schade aan gehuurde of geleende spullen is verzekerd. Het gaat dan om schade die u toebrengt aan spullen van anderen die u voor bewerking of bewaring in uw bedrijf heeft. Bijvoorbeeld spullen van klanten. Het kan ook gaan om gereedschappen of materialen die u huurt of in bruikleen heeft. Schade aan deze spullen is soms standaard verzekerd en soms optioneel mee te verzekeren, afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Informeer ernaar bij uw Univé-adviseur. 

         Nee, dit is niet verzekerd onder de bedrijfsautopolis, alleen schade aan uw bestelauto. Wilt u de goederen die u vervoert of uw gereedschappen verzekeren tegen schade? Dan kan dat met de eigen vervoerverzekering van Univé.

         Dit kan met de gebouwenverzekering. Bij Univé heeft u de keuze uit twee dekkingen: ‘brand en storm’ of ‘uitgebreide gevaren’. Brand en storm dekt alleen schade aan uw bedrijfsgebouw(en) door brand, storm en ontploffing of blikseminslag. Uitgebreide gevaren dekt ook de gevolgen van schade door water en neerslag, diefstal en vandalisme en aanrijdingen; ook het omvallen van bomen, kranen en heistellingen is hiermee verzekerd. Lees hier de voorwaarden.

         Ja, met de incassodekking van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250,-. Na uw melding starten wij een incassoprocedure voor u. Zo helpen wij u met het incasseren van de omzet waar u voor gewerkt heeft. En kunt u zich bezighouden met uw eigenlijke werkzaamheden.

         Als u door ziekte uw werk niet meer of slechts gedeeltelijk kunt doen, dan meld u zich arbeidsongeschikt. Vervolgens vragen wij onze medisch adviseur om uw situatie te onderzoeken. Afhankelijk van uw situatie kunnen we ook medische informatie opvragen of andere deskundigen inschakelen. Deze deskundigen werken bij Univé of worden door ons ingehuurd. De informatie die wij van deze deskundigen krijgen, gebruiken we alleen om de mate van arbeidsongeschiktheid vast te stellen. Als wij dit hebben vastgesteld, geven wij dit aan u door. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van de uitkering.

         Blogs voor zzp'ers